Ponte Vecchio ikke bare en bro!

Firenze er og blir min favorittby. Byen er som en skattekiste full av godbiter, en av godbitene er Ponte Vecchio -den gamle broen,  broen som har overlevd det meste .

Ikke rart at denne broen er samlingspunktet for tusenvis av besøkende, deriblant meg. Besøker du Firenze er det et must å ta turen ned til elven og middelalder broen . Det å gå på broen er en fasinasjon i seg selv, det er som et lite samfunn. Her finner du gullsmeder, kunstgallerier, suvenirbutikker og gatemusikanter. Jeg tar turen ned gang etter gang,  jeg vet ikke  hvor mange bilder jeg har av den fargerike broen eller fra broren, men det blir aldri for mange.  Broen er et yndet sted for fotografering, frieri og ettertanke, ikke rart, utsikten til floden Arno er spektakulær .

Hvis du ikke viste det, så er broen verdens eldste bestående hengebro, og du vil kunne  se hengelåser festet langs broen. Forelskede par festet nemlig hengelåser fast med hverandres navn på for å vise sin kjærlighet. Deretter ble nøkkelen kastet i Arno. Dette er blitt stoppet og det gis idag bøter for de som låser noe fast, for broen skal vernes.
Ponte Vecchio ble heller ikke ødelagt under andre verdenskrig, ulikt alle andre broer i Firenze .
Ponte Vecchio er et samlingssted for alle , ikke rart sier jeg bare.
Jeg elsker den broen rett og slett, fra alle bauer og kanter også isen jeg kjøpte i nærheten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA