Litauens solkyst!

Det er gått et år siden jeg var på pressetur til Litauen.
Det ble en flott tur med utallige opplevelser.

I dag var jeg bedt på nok en presse lunsj på Litauens ambassade i Dronningen gate.
Det ble en liten forsmak på hva du som turist kan oppleve på den 70 kilometer lange kyststripen ved Østersjøen.
Her vil dere definitivt smake på «Syden i Nord»
Litauens eneste havneby heter Klaipeda, den ligger ved Østersjøen. Dagens Klaipeda er blitt en viktig attraksjon og kultursenter i Litauen, samt en viktig fergehavn med forbindelse til Sverige, Danmark og Tyskland. Utenfor havnebyen ligger to populære badebyer som heter Nida og Palanga som er Litauens viktigste feriested. Her finner du spektakulær strandlinje, bølgende sanddyner, flotte spahoteller og omgivelser du bare kan drømme om.
Et perfekt sted for familier, par og enkeltmennesker.
Her er det rimelig mat, god mat, her er det billig å bo og det er billig å fly til Litauen.
Er dette er reisemål som frister?
Reiseperler er nysgjerrig på denne destinasjonen, og ikke minst på Litauens unike viner, som er laget med frukt, bær og blomster i stedet for druer. Hvitvinen jeg smakte på i dag, laget av quince smakte i hvert fall fortreffelig, det gjorde også spesialitetene vi fikk servert.
Kanskje det byr seg en mulighet.