En matperle i vakre Skåbu!

Annonse
Har du hørt om den lille vakre fjellbygda Skåbu? Fjellbygda med lang historie som er omkranset av vakker urørt natur og flere kjente nasjonalparker med utallige flotte frilufts muligheter som ligger å venter på deg?
Jeg besøkte nylig fjellbygda og hyggelige Skåby Fjellhotell som ligger midt i hjertet av dette fantastiske vakre området i Norge. Det ble et veldig hyggelig besøk, en matopplevelse av de sjeldne og det midt på høyfjellet.

Skåbu Fjellhotell er totaltrenovert og ombygd fra å være «det tidligere samvirkelaget» i bygda.  Henrik og Jannicke har forvandlet hotellet til en idyllisk plass samtidig som de har bevart bygget som er forbundet med mye historie og hyggelige minner.  Skåbu Fjellhotell skal være et innkluderende sted for de lokale, hyttegjester og alle hotellets gjester. Her skal besøkende kunne senke skuldre, nyte det vakre landskapet rundt seg og ikke minst god mat.

Skåbu fjellhotells hovedfokus er god smakfull mat, basert på kortreiste råvarer som Gudbrandsdalen er så rik på. Fjellrestauranten er nylig tildelt Certificate of Excellence fra Restaurant guru-guiden. Her serveres hjemmelagde skinker, egneproduserte fenalår og den flotteste gourmet middag jeg har smakt på lenge, servert med en personlig touch. Her er kokkens erfaring fra andre og kjente restauranter helt klart satt sitt preg på måltidene.

Frokosten er også i en egen klasse. Så delikat anrettet, variert, ferskt og smakfull. Ikke minst deres hjemmelagde bacon er noe av det beste jeg har smakt. Nok engang tilbredt av rene lokale råvarer av ypperste kvalitet.

Jannicke og Henrik imponerer meg! De har skapt noe helt unikt midt i fjellheimen, de er tilstede for sine gjester, gir topp service og de tar seg tid til en hyggelig prat. De velger et annet type liv, har turt å satse og de har lykkes!
Her er det hyggelig å være. Det er avslappende og ikke stivt, selv om det serveres den råeste mat og drikke. Så kom dere til fjells og besøk nå dette fjellhotellet.
Foto: Ansgar Valbø

Besøker du Skåbu Fjellhotell må du også ta turen innom Lykkja Fjellgard som ligger rett i nærheten. Gården eies og drives av familien til Jannicke og stedet er et sant eventyr. Fjellgården er omkranset av bedårende hus fra slutten av 1500 -1700 tallet.
Foto : Worldwitasuitcase

Invitert tur i regi av Gudbrandsdalsvegen.