Vakre Eze!

Besøker du den franske riviera eller ferierer i Nice, da bør du ta turen til vakre Eze! Har du har sett filmen Blind, hvor Alec Baldwin venter på Demi Moore i en vakker liten fransk landsby, så er det her! Den pittoreske landsbyen ligger som en liten sukkertopp øverst på en klippe, kun 20 minutters kjøring fra Nice.

I Eze er det kun noen få hus som er bebodd, det er utrolig nok bare 15 fastboende her. De fleste av husene er idag blitt innredet som restauranter, kunstgallerier, parfymerier og souvenirbutikker.
Den historiske bydelen er lukket for all trafikk. Landsbyen er unik og utrolig idyllisk. Med trange smug, smale brosteinbelagte gater omkranset av middelalderhus er det vanskelig å ikke la deg trollbinde av atmosfæren.

Den lille landsbyen er populær for mange turister og kjendiser, spesielt om sommeren. Så her er det bare å belage seg på at du ikke er den eneste. Drar du til landsbyen tidlig på morningen slipper du det værste presset i høysesongen juli/august. Det er også lettere å finne parkering.
Ta turen til Exotic Garden som ligger øverst i byen. Nyt den vakre botaniske hagen, de vakre skulpturene og utsikten som nesten tar pusten ifra deg.

Den vakre kirken i Eze er verdt et besøk, likeledes den nydelige kirkegården som ligger rett i nærheten. I byen ligger også det berømte parfymeriet Fragonard, som har både butikker og en liten fabrikk i Eze. Eze er også kjent for sine to femstjerners luksushotell Chateau de la chevre D’Or og restauranten Chateau Eza . Her blir det servert fantastisk mat og utsikten er helt eksepsjonell. Her har du også mulighet å bestille noe å drikke eller nyte en kopp kaffe.


Eze Village er utvilsomt sjarmerende og vakker.
Ta turen!

Invitert tur Atout France.