Sjarmerende og fargerike Sopot!

 

Reklame
Helt tilbake til 1800 tallet var Sopot en fiskelandsby. Videre ble stedet utviklet til et badested og deretter et kurbadsted. Mange forbinder Sopot kun som et sommersted og klart her finner du hvite langstrakte sandstrender, strandbarer, yrende uteliv, luksushoteller med flotte spa-anlegg, sjarmerende historiske hus, glam, hyggelige restauranter, Europas lengste pir og trendy barer. For meg er Sopot så mye mer enn bare et feriested om sommeren. Det har jeg erfart etter å ha bodd i Pomorskie regionen og besøkt Sopot utallige ganger.

Byen har en unik sjarm også utenom høysesongen. Går du på oppdagelsesferd i denne populære kystbyen lover jeg at du blir sjarmert. Du trenger ikke gå langt, bare gå inn i en av de sjarmerende sidegatene så blir du frelst av vakre hus, koslige kafeer og en unik atmosfære. Du kommer deg bort fra turistfellene og du vil se Sopot fra en helt annen side.
Det er også veldig fint å sykle langs den vakre kystlinjen og mellom trippelbyene (Trojmiasto)Gdansk, Gdynia og Sopot, samt Orlowo. Leier du sykkel i Gdansk er det ca 14 kilometer å sykle til Sopot. Jeg besøkte Sopot nå igjen i April og denne gangen syklet jeg over alt, det ble en aktiv, svett og morsom opplevelse.

Hoteller i Sopot!
Sopot Marriot Resort & Spa
har en fantastisk beliggenhet rett på stranden. Hotellet fremstår delikat, moderne og har et utrolig flott spa anlegg med flere innendørsbassenger samt boblebad både ute og inne. Det nordiske interiøret fremstår utsøkt og de duse fargene passer perfekt med havet rundt.
Hotellet har også en fantastisk takterasse med nydelig utsikt ut mot Østersjøen som er forbeholdt de voksne.

Ønsker du å ta turen inn til bykjernen er det en flott spasertur langs stranden eller du kan låne sykler på hotellet som jeg gjorde.
Servicen opplevde jeg som førsteklasses. Jeg fikk omvisning på de forskjelige rommene og alle rom fremsto delikate, fine og luftige. Spesielt morsomt var det at rommene hadde fått egne navn fra Pomorskie området. Selv et av rommene het Ustka etter fiskelandsbyen hvor vi bodde i Polen. Blir du fristet å bo på dette hotellet anbefaler jeg å bestille rom med balkong ut mot havet.
https://www.marriott.com/en-us/hotels/gdnmc-sopot-marriott-resort-and-spa/overview/
Foto 3/5 Sopot Marriot Resort & Spa

Spaet på hotellet er en klasse for seg. Jeg fikk en ro allerede før jeg gikk inn på behandlingsrommet. Dempet belysning, deilige lukter, stillhet, vennlige personale.
Har du behov for en avslappende kroppsmassasje som løser opp spente skuldre, armer, nakke, da må du prøve Mera Relax behandlingen. Den behandlingen der får deg til å glemme alt annet, for plutselig satt jeg i en nydelig lenestol med et glass vann i hånden og følte meg totalt relaxed. Under massasjen ble Mera Spa sine egne Mera Amber Cosmetics brukt, deriblant Mera Aber Body Butter som gir mye fukt og jevner ut huden. Denne har blitt en av mine favoritter.
Tar du turen til Mera Spa, sørg for å ha god tid for å kunne nyte alle de flotte behandlingene og fasilitetene fullt ut.
https://www.marriott.com/en-us/hotels/gdnmc-sopot-marriott-resort-and-spa/overview/


Testa Sopot
Hotel Testa Sopot er et sjarmerende boutique hotell med utmerket belligenhet til stranden og resten av Sopot. Hotellet er nytt, fresht og delikat. De har en egen velværeavdeling som er inkludert i prisen likeledes frokosten. Hotellet ligger i et stille villastrøk med en liten vakker hage, hvor de også i sommer måndene tilbyr grilling og musikk. I forbindelse med hotellet har de en koselig restaurant som heter https://slonawoda.pl/ . Her serveres også frokost. Selv fikk jeg servert smakfull lunsj. Rommene er hyggelige, delikate og ikke minst lydisolerte.  Hotellet tilbyr også utlån av sykler.
Et sjarmerende hotell med perfekt belligenhet som jeg er sikker på at du vil like.
https://hoteltesta.pl/en/

Grand Hotel Sopot
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har stått utenfor
Grand Hotell Sopot og bare beundret dette ærverdige historiske hotellet som er et kjent landemerke i Sopot. Hotellet åpnet i 1920 og før andre verdenskrig åpnet kasinoet. Hotellet ligger majestetisk til og utsikten mot havet, stranden og piren er imponerende. Besøker du hotellet vil jeg anbefale å lese litt om historien tilknyttet hotellet. Ønsker du å bo i luksuriøse omgivelser og kanskje møte på en kjendis så kan det være sannsynlig at du vil møte på en her. Listen over kjendiser, filmskuespillere og statsoverhoder som har bodd her er endeløs.
Her er noen av de som har bodd på hotellet: Spanias konge Alfonso XIII, Charles Aznavour, Prince, Josephine Baker, Fidel Castro, Marlene Dietrich, Greta Garbo, Charles de Gaulle, Fidel Castro, Henry Kissinger. Selv fikk jeg et flott omvisning på hotellet, der jeg også fikk se suiten på 110 kvm som var oppkalt etter Charles de Gaulle.
Utenom kjendisstatusen som hotellet har, er dette et nydelig 5 stjerners hotell med flott atmosfære, utallige faciliteter som spa og velvære. Bor du ikke på hotellet er det fullt mulig å spise lunsj eller middag på hotellet, bare husk å bestille bord. Jeg fikk servert førsteklasses lunsj i stilfulle lokaler med vakker utsikt ut mot piren.
https://www.sofitelgrandsopot.com/
Foto: Grand Hotel Sopot

Hotel Rezydent
Hotel Rezydent er boutiquehotell med perfekt belligenhet til alt Sopot har å tilby. Kort avstand til toget, Monte Cassino-avenyen, restauranter, Krzywy Doek Centeret, strender og piren. Rommene er vakkert og delikat innredet. De store deilige sengene med ykt sengetøy og gode madrasser var et høydepunkt. Hotellet har 63 rom samt suiter. Rommene og hotellet har nylig blitt pusset opp med lyse farger og fine fargekombinasjoner, samtidig som de har bevart den sjarmerende eldre arkitekturen. Hotellet har en luftig resepsjon hvor du kan sitte. I samme etasje ligger også restauranten Pasjami hvor middag og smakfull frokost serveres.
Hotellet har
Pra Spa Premiu. i underetasjen som tilbyr et rikt utvalg av forskjellige type behandlinger.

Restauranter

Slona Woda er som jeg nevnte tidligere knyttet til hotellet Testa Sopot. Denne lille maritime restauranten er en liten bortgjemt perle som ligger rett i nærheten av stranden og kun 10 minutter unna Sopots bykjerne. Her serveres førsteklasses mat, hvor fokuset er å bruke kortreiste råvarer med vakker utførelse.
Restauranten er ikke stor, men den er intimt og med hyggelig atmosfære.  

https://slonawoda.pl/
Foto Slona Woda

Eliksiren
Er du opptatt av unike smaksopplevelser, cocktails og sigarer? Da anbefaler jeg å ta turen til Eliksiren som ligger 10 minutter unna Sopot med bil. Her snakker vi unike retter og ikke minst fargesprakende cocktails. Her serveres spennende nye retter hver tredje måned med nye varierte smaker. Eliksiren er også kjent for sin 15 meter lange bar, hvor det bak bardisken mikses og røres. Her kan du velge og vrake av fantastiske oppskrifter og alt er laget av 100 % naturlige ingredienser.
Om det danses på bardisken? Kanskje det? Da må du nesten ta turen for å finne det ut.

https://eliksir.pl/
Foto: 1/2 Eliksiren

Grand Blue
Besøker du
Grand BlueGrand Hotel Sopot er det stil og sjel fra ende til annen. Hvite nystrøkne duker, krystallklare glass, skinnende bestikk og personale som står klare for å gi deg den beste service. Restauranten ligger vakker til med utsikt ut mot piren og Østersjøen. Store vakre vinduer slipper lyset inn og omfavner det historiske rommet. Her kan du kose deg med imponerende frokostbuffe, deilig lunsj eller middag. Er du ikke gjest på hotellet, er det fullt mulig å bestille bord her. Om sommeren serveres også mat og cocktails i den vakre hagen som er forbundet med hotellet.
Kokken Tomasz Iwanca sin visjon er deilige retter basert på sesongbaserte, ferske produkter og råvarer .


Fisherman

Fisherman er et must når du besøker Sopot! For en smaksopplevelse i enkle og hyggelige omgivelser. Denne restauranten byr på en uforglemmlige kulinariske opplevelser. Hvor fokuset er havet , fersk fisk og sjømat.
Her bruker de kun ferske produkter, alt tilbredes fra bunnen av basert på de ferskeste råvarer. Her serveres aldri frosne produkter. Denne restauranten serverer mat og vin av ypperste klasse pakket inn med en fantastisk service. Utvalget av viner er er plukket ut av sommelier Krzysztof Grycner som også gir unike smaker kombinert med rettene som blir servert.
Det er skjelden jeg går ut av en restaurant og tenker, wow dette var en opplevelse! Maten som ble servert var kunstverk, vinen som ble servert var førsteklasses, samtidig så var det fantatsisk hyggelig nedtonet, ujålete og hyggelig sted.
https://fisherman.com.pl/
Foto: Fisherman

Opplevelser i Sopot!

Besøker dere Sopot, lov meg at dere utforsker byen og ikke bare der alle turistene henger. Lei sykkel og opplev krinker og kroker. Jo høyerer du kommer i byen jo mer sjarmerende hus finner du.En slags storbyfølse får du i hovedgaten, en tar du turen til bakgatene finner du helt praktfulle eiendomer som gir assosiasjoner til fortiden.

Forest Opera
Elsker du musikk, konserter og imponerende akustikk? Da er Forest Opera et av stedene du bør ta turen til. Denne konsertarenaen ble bygget i 1909 og ligger vakkert til i åsene ovenfor Sopot. Dette amfiteateret er et symbol på Sopot, hvor ulike konserter, show, festivaler med kjente artister arrangeres. Scenen er er imponerende og belligenheten i den vakre skogen er helt unik. Isteden for å sitte inne blant tusenvis av mennesker sitter man ute å kan puste inn ren luft, mens du er på konsert.  Amfiteateret har hele 5047 seter og i orkestergropen kan det være så mange som 110 musikere.

 

Sopot pier

Du kan ikke besøke Sopot, uten å rusle en tur på moloen Det er tross alt Europas lengste pier. Ta turen ytterst på pieren, her yrer det av liv både på restauranten og langs brygga hvor båtene ligger. Utsikten er praktfull også mot Sopot. I høysesongen må du kjøpe en billett for å kunne gå på piren.

Sopot er en perle! En destinasjon som er fantastisk å besøke også om våren og høsten. Feriebyen våkner allerede til liv tidlig om våren. Mange vet ikke hvor vakker kystlinjen er her, kanskje det er på tide å ta en tur?
For meg er Sopot så sjarmerende og unik!

For mer inspirasjon av pomorskie området ta en titt på https://pomorskie-prestige.eu/en/

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Kommentarer

  1. Så inspirerende presentasjon av Sopot – og som alltid nyyyydelige bilder <3

  2. Vært på Grand hotell i Sopot og følte meg nesten som en kongelig😊! Drakk god champagne i baren med bilder av alle kjendisene på veggen! Polen er flott, kjempefine bilder. Har lyst til å dra på det hotellet Quadrille du besøkte, har du skrevet om det også?

Comments are closed.