Eventyrlige Marokko!

Sponset pressetur!
Dette var min andre tur til Marokko og det frister til gjentagelse. En reise hit er en uforglemmelig opplevelse! Landet er spekket av kontraster, eldgammel historie og så ulikt alt annet du kanskje har opplevd tidligere. Denne gangen gikk turen til Marrakech og Taghazout som er en liten sjarmerende fiskerlandsby nord for Agadir som ligger sørvest i Marokko. Stedet er også kjent for å være et eldorado for surfere, hipstere og det sies at Taghazout har 330 soldager i året.

Deres viktigste inntektskilde er fiske, turisme og produksjon av Argan-olje. Argan treet finnes kun i Marokko og oljen lages av mandelen som ligger inne i frukten. Oljen egner seg til bruk på huden, i håret og gir næring og fuktighet.

Taghazout fremstår ekte og autentisk. De hvite og blåkalkede husene med vakre dører gjør seg bemerket når man vandrer gatelangs på de støvete små veiene, hvor små geitekillinger løper fritt. Langs den sjarmerende strandpromenaden ligger veganske kafeer,
sjarmerende små restauranter med fantastisk utsikt mot strendene og kameler som vandrer majestistisk bortover strandkanten.
Fiskelandsbyen er også preget av en autentisk hippi og surfekultur som gjør stedet annerledes og unikt. Taghazout har verdenskjente surfe strender som mange reiser langveis fra for å oppleve.

Den senere tiden har det blitt bygget flere flotte hoteller en kan bo på i dette området eller du kan bo på populære surfekamper rett i nærheten. Selv bodde jeg på hotellet Hyatt Regency Taghazout som lå vakkert til ved Atlanterhavet og i nærheten av Taghazout. Hotellet er nytt og fremstår delikat med vakre farger og moderne interiør. Hotellet har et fantastisk uteområde og det er kort avstand til stranden og strandrestauranten, hvor det serveres førsteklasse mat. Hotellet tilbyr variert frokost og et eget spa er tilknyttet hotellet. Liker du å spille golf ligger Taghazout Club sin golfbane like i nærheten. Hotellet passer både for par og barnefamilier.


Marrakech!
Reiser du til Marokko må du sette av god tid i eventyrlige Marrakech!
Byen er en opplevelse av de sjeldne og ikke minst et shoppingmekka. Samtidig er Marrakech et fantastisk utgangspunkt for reiser til andre deler av Marokko. Marrakech er byen hvor pulsen settes i høygir og inntrykkene er mange. Stemningen, luktene, lydnivået, fargene, skjønnheten og mystikken glemmer du aldri! Så annerledes og ulikt den verden vi kjenner her i nord. Det er som å komme tilbake til en annen tidsalder, samtidig som byen er hip og trendy. Marrakech, El amara «Den rosa byen» ligger ved foten av Atlasfjellene og er den fjerde største byen i Marokko etter Casablanca, Fes og Rabat. Denne mystiske og eventyrlige byen bør besøkes, men kanskje ikke på den varmeste tiden av året som er juli. Da kan den den høyeste gjennomsnittstepraturen ligge på 37 grader. Rundt januar måned ligger tempraturen på 18 grader. Våren og høsten er en fin tid å besøke Marrakech.

5 ting du bør oppleve i Marrakech!

Djeraa el -Fina
Det yrende livet på hovedtorget Djeraa el-Fna som i århundrer har vært samlingspunktet for lokal befolkningen er alt oppslukende, eksotisk, spennende og ellevilt. Her er du omringet av slangetemmere, dansere, tiggere, apekatter, gateartister, historiefortellere, selgere, spåkoner, akrobater og gjøglerer. Selgere fra de forskjellige bodene som står tett i tett på den åpne markedsplassen roper og prøver hele tiden å fange din oppmerksomhet. De selger og tilbyr alt du kan tenke deg og mer til. Tar du bilder av gatedansere, lokale folk eller slangetemmere forventes det at du betaler, så vær forberedt. På kvelden fylles plassen opp med enda flere folk og torget forvandles til et enormt matmarked med boder som serverer fersk grillet mat! Plassen forvandles til et kaotisk inferno fyllt av eksotiske lukter, krydder, stekeos, flammer, trommer og fløytespill. Det er rene sirkuset å gå rundt der, ikke minst en matopplevelse. Både prisen og maten som serveres er god!

Tak terrasser og restauranter!
Det er nok av flotte hippe takterrasser og restauranter å velge mellom i Marrakech. Her kan du spise deilig mat i vakre omgivelser, observere det myldrende livet nede på Djeraa el-Fina, drikke myntete, nyte fantastiske solnedganger og smakfulle coctails.
Her er noen av mine tips!

Le Jardins Du Lotus
Le Jardins Du Lotus er et fantastisk trendy sted som må besøkes. Her serveres nydelig mat i særdeles vakre omgivelser.

Kabana
En oase i hjertet av medinaen. Her serverer de lekreste coctails, sushi og middelhavsmat. Fantastisk utsikt over Koutoubia
Foto: Kabana

Cafe Arabe
Fin takterrasse og restaurant. Her serveres marrokansk og italiensk mat. Alkoholservering. Fin stemning, og flott utsikt over medinatakene!
Foto: Cafe Arabe

Dardar Rooftop
Fantastisk solnedganger, fargerike coctails, spennende smakfull mat og kul musikk!
Foto: Dardar Rooftop

Majorelle Garden!
Vakre Majorelle Garden i Marrakech er et utrolig hyggelig sted å besøke. Den botaniske hagen er fyllt med kaktuser, eksotiske planter, fargerike krukker og romantiske benker. Majorelle Garden ble designet av den franske kunstneren Jacques Majorelle og videre kjøpt av Yves St Laurent i 1980. Her finner du over 300 plantearter fra 5 forskjellige kontinenter, deriblant praktfulle kaktusplanter. Hele hagen er som et eksotisk fargeeventyr og et vindunderlig avbrekk fra Marrackesh sine hektiske gater. Her ligger også et eget berbermuseum og museum for Yves St Laurent.

Bo i en Riad!
Bo i en sjarmerende riad når du besøker Marrakech og det i gamlebyen. Første gang jeg besøkte Marrakech bodde jeg i en riad i den historiske delen. Det er som å komme inn i en egen eventyrverden. Det er en oase fyllt med eksotiske planter, basseng, interiørdetaljer du knapt kan tro. De er fargerike, rustikke, dekorerte, flislagte og ingen riad er like. Alle er unike på hver sin måte. Det er som å bo i en egen beskyttet verden langt borte fra den litt kaotiske verden utenfor.

Souken!
Medinaens trange souker er en opplevelse uten sidestykke. Her er det bare å holde tungen rett i munn mens scootere og syklister raser forbi i mylderet av mennesker. I souken finner en vakker keramikk, skinn, håndlagde tepper, klær, puter osv. Her selges alt som tenkes kan og vær forberedt på å prute. Du kan lett gå deg vill i områdets labyrinter, men for et eventyr av et sted. Her er det bare å nyte og ta deg god tid.

Sponset pressetur Visit Morocco

.