Oppdag Sørlandets skjulte perler!

Annonse

Oppdag Sørlandets skjulte perler!

I sommer gikk ferden til vakre Sørlandet, hvor jeg fikk oppleve den idylliske kystlinjen og de sjarmerende småstedene Risør, Gjerstad, Lillesand, Brekkestø, Kilsund og Skåre gård. Reisen tok meg med gjennom hvitmalte trehus, stille viker, og frodig kulturlandskap – en uforglemmelig oppdagelsesreise i en av Norges mest pittoreske regioner.

Det Lille Hotel

Hvis du leter etter et unikt sted i Risør, anbefaler jeg Det Lille Hotel ! Dette sjarmerende hotellet består av 19 historiske suiter spredt rundt i Risørs sentrum, som gir gjestene en autentisk opplevelse av å bo som en lokal innbygger. Jeg bodde på Tollboden Hotell, en del av Det Lille Hotel, som ligger ved sjøkanten i en bygning fra 1800-tallet. Hotellet kombinerer moderne komfort med historisk sjarm, og tilbyr luksuriøse rom med nydelig utsikt over havnen. Personalet var vennlige, og maten på Tollboden 1865 var utsøkt, med sesongbaserte råvarer. Det Lille Hotel er virkelig en perle, perfekt for avslapning i vakre Risør.

Tips til opplevelser i Risør!

Risør, kjent som «Den hvite by ved Skagerrak,» er en sjarmerende kystby full av historie og kultur. Her er mine tips til de beste opplevelser i Risør!

Trebåtfestivalen (i august) feirer byens maritime arv med vakre trebåter, konserter, og lokal mat.

Risør Akvarium gir innsikt i det lokale marine livet.

Det Gamle Rådhus byr på kunstutstillinger i en historisk setting.

Kastellet er en festningsruin med fantastisk utsikt over skjærgården.

Stangholmen Fyr tilbyr spektakulære solnedganger.

Bjorvikstranda er en idyllisk sandstrand.

Gamlebyen med sine brosteinsgater og hvite trehus er som en reise tilbake i tid.

Risørflekken gir flott utsikt etter en kort tur.

Kammermusikkfesten i juni tiltrekker verdensklasse musikere.

Risør er en perfekt blanding av kultur, historie og naturopplevelser.

Trehyttene på Gjerstad!

Drømmer du om å våkne opp i en koselig trehytte, omgitt av majestetiske trær? Trehyttene i Gjerstad gir deg en uforglemmelig naturopplevelse midt i skogen, høyt oppe blant tretoppene. Her kan du nyte fuglesang og panoramautsikt i fred og ro, langt unna byens stress. Hyttene kombinerer moderne komfort med rustikk sjarm og er bygget med bærekraft i fokus. Utforsk skogstier, fisk i nærliggende vann, eller bare slapp av på terrassen.

Jeg hadde en fantastisk tur til Kråkeslottet med min 92 år gamle pappa, som fortsatt snakker om det. Trehyttene i Gjerstad tilbyr en unik kombinasjon av eventyr, komfort og naturopplevelse—den perfekte destinasjonen for en spesiell reise.

Svevetelt opplevelse Skåre Gård!

Våkne opp blant trærne med fuglesang som vekkerklokke og frisk skogsluft på Skåre Gård i Vegusdal, Agder. Her tilbyr svevetelt en unik overnattingsopplevelse, der du henger mellom trærne i komfortable og sikre telt. Svevetelt gir deg en nærhet til naturen som er ulikt noe annet.

På Skåre Gård kan du fylle dagen med aktiviteter som fotturer, fisking, bading, og kanopadling. Avslutt dagen med et måltid ved bålpannen i den koselige gapahuken. Skåre Gård, en del av Sørlandets Bakhage, tilbyr en uforglemmelig campingopplevelse som kombinerer eventyr, komfort, og naturens ro.

Mysteriehuset

Lillesand er en sjarmerende sørlandsby med hvite trehus, vakker skjærgård, og en rolig atmosfære. Blant de minneverdige stedene jeg besøkte, var Mysteriehuset,

Midt i Lillesand ligger et gammelt sørlandshus med en mystisk historie knyttet til familien som har bodd der i generasjoner. Huset, nylig arvet etter grandonkel Reinert, bærer på hemmeligheter fra både hans eventyrlige liv og deres forfedre, særlig Vigdis Ravnsdatter, som i 1650 ble dømt for trolldom. Huset er fylt med minner, gamle dokumenter, og dagbøker som kanskje kan løse familiens gåte.

I dag er huset omgjort til Mysteriehuset, et unikt escape room i Lillesand. Her kan besøkende løse gåter knyttet til husets historie i autentisk innredede rom, hvor opplevelsen kombinerer mystikk og historie uten tidspress. Dette gjør Mysteriehuset til en spennende attraksjon, perfekt for både familier, venner og kolleger. En overnatting her gir en følelse av å reise tilbake i tid, midt i Lillesands idylliske omgivelser.

Brekkestø

Forestill deg et sted der tiden står stille, med salte sjøvinder og måkeskrik som blander seg med bølgene. Velkommen til Brekkestø, en idyllisk perle på Justøya utenfor Lillesand. Her finner du hvitmalte trehus, smale brosteinsgater og et landskap som kunne vært tatt rett ut av et maleri. Utforsk historiske bygninger, nyt hjemmelaget bakverk på Brekkekjærhaven Kulturkafé, eller finn ro på en av de nærliggende holmene. Brekkestø tilbyr enkelhet, sjarm og ekte lykke – et perfekt sted for å finne fred og nyte livet. Sørlandets skjulte paradis venter på deg.Forestill deg et sted der tiden står stille, med salte sjøvinder og måkeskrik som blander seg med bølgene. Velkommen til Brekkestø, en idyllisk perle på Justøya utenfor Lillesand. Her finner du hvitmalte trehus, smale brosteinsgater og et landskap som kunne vært tatt rett ut av et maleri. Utforsk historiske bygninger, nyt hjemmelaget bakverk på Brekkekjærhaven Kulturkafé, eller finn ro på en av de nærliggende holmene. Brekkestø tilbyr enkelhet, sjarm og ekte lykke – et perfekt sted for å finne fred og nyte livet. Sørlandets skjulte paradis venter på deg.

Sjarmerende Kilsund

Kilsund er en sjarmerende kystlandsby som fanget hjertet mitt med sin ro og autentiske sørlandsidyll. De hvitmalte husene, smale stiene, og skjulte viker skaper en følelse av tidløshet. Det var som å vandre inn i et postkort. For meg ble Kilsund det perfekte stedet å slappe av, utforske skjærgården med båt, og virkelig nyte den ekte sørlandssommeren.