Sølvgarden Setesdal!

Annonse

Sølvgarden Hotel & Feriesenter er et familiedrevet hotell beliggende i den naturskjønne bygda Rysstad i Setesdal. Hotellet kombinerer tradisjonell norsk kultur med moderne komfort. Med sin strategiske plassering i Setesdal, lett tilgjengelig fra både øst, vest, nord og sør, er det et ideelt møtested uansett hvor du kommer fra. I tillegg til fasilitetene, gir naturen rundt deg en ekstra dimensjon til oppholdet.
Med beliggenhet ved elva Otra og omgitt av majestetiske fjell, er dette et ideelt reisemål for dem som søker både naturopplevelser og kulturarv. Området rundt hotellet byr på utallige muligheter for friluftsliv, inkludert fotturer, fiske og elvepadling i Otra-elven. Om vinteren kan gjester også nyte langrenn og andre vinteraktiviteter i nærområdet.

Sølvgarden tilbyr flere typer overnattingsmuligheter for å møte ulike behov. Komfortable og velutstyrte hotellrom med moderne fasiliteter. Selv bodde jeg i tårnsuiten på Sølvgarden. Suiten hadde utsikt over elva Otra og den rolige naturen rundt.

Rommet i seg selv var stort og behagelig, med alt jeg trengte, men en lun og eventyrlige stemning.

Sølvgarden tilbyr også hytter med autentisk atmosfære og naturnær beliggenhet samt en campingplass for gjester som ønsker å bo i telt, campingvogn eller bobil.


Hotellets restaurant serverer mat basert på lokale råvarer, med et fokus på tradisjonelle retter fra Setesdal og det norske kjøkkenet. Her kan gjestene nyte alt fra hjemmelagde retter til kulinariske opplevelser som speiler regionens rike matkultur.

En av Sølvgardens unike attraksjoner er den tilknyttede sølvbutikken, hvor det selges bunadssølv og andre håndlagde smykker. Rysstad Sølv er nært knyttet til Sølvgarden Hotel, siden hotellet drives av samme familie som også står bak sølvsmedvirksomheten. Familien har drevet med sølvproduksjon i flere generasjoner, og deres sølvverksted ligger like ved hotellet. Rysstad Sølv er kjent for sin produksjon av tradisjonelle bunadssølv og andre håndlagde smykker, som har en sterk tilknytning til Setesdals lange tradisjoner innen sølvsmedkunst. Besøkende på Sølvgarden Hotel har muligheten til å lære mer om dette håndverket, og de kan til og med besøke sølvverkstedet for å se hvordan smykkene lages. Verkstedet gir innsikt i den tradisjonelle sølvsmedkunsten som har preget området i flere generasjoner.

Omgivelsene rundt Sølvgarden byr på et bredt spekter av friluftsaktiviteter samt spennende muligheter for eventyrlystne, inkludert klatring på Via Ferrata Løefjell. Denne klatreruten, som ligger nær Rysstad i Setesdal, er en fantastisk måte å oppleve spektakulær utsikt og utfordrende klatring i trygge omgivelser.


Hotellets plassering gir gjestene enkel tilgang til Setesdals mange attraksjoner som gir innsikt i områdets kultur og historie. Regionen er kjent for sin rike folkekunst, folkemusikk, og særegne bunadstradisjoner, som gjør det til et perfekt reisemål for dem som ønsker en autentisk norsk opplevelse.

Sølvgarden er et populært sted for bryllup, konferanser og selskaper. De har fleksible og velutstyrte lokaler for arrangementer av ulik størrelse, i vakre og stemningsfulle omgivelser.
Med en kombinasjon av komfort, kultur og natur er Sølvgarden Hotel & Feriesenter et sted hvor gjester kan slappe av og fordype seg i den unike atmosfæren Setesdal har å by på.

 

Annonse Visit Sørlandet

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *