Det lille Hotel i Risør!

Annonse
Hvis du leter etter en unik perle å besøke i sommer, kan jeg varmt anbefale et opphold på Det Lille Hotel i Risør.
Det Lille Hotel er et sjarmerende og unikt overnattingssted i Risør, kjent for sin spesielle kombinasjon av komfort og historie. Hotellet består av 19 historiske suiter spredt rundt i Risørs pittoreske sentrum, noe som gir gjestene en følelse av å bo som en lokal innbygger. Hvert hus og leilighet har sin egen historie og unike innredning, noe som gjør oppholdet til en autentisk opplevelse.

Selv bodde jeg på Tollboden Hotell som er det nye tilskuddet til Det Lille Hotel, som ligger i en historisk bygning fra 1800-tallet. Dette hotellet kombinerer moderne komfort med historisk sjarm og tilbyr 9 luksuriøse rom og suiter som er smakfullt innredet.
Hotellet ligger idyllisk til ved sjøkanten i Risør, en av Norges best bevarte trehusbyer. Hotellet er plassert i en historisk bygning fra 1800-tallet, som opprinnelig fungerte som tollbod. Hotellet ligger ved Pollen i den indre havnen i Risør. Dette gir hotellet en fantastisk utsikt over havnen og fjorden. Pollen er hjertet av Risør og en sentral del av byens maritime liv. Her kan du se båter som kommer og går, fiskere som leverer dagens fangst, og lokalbefolkningen som nyter livet langs bryggene. Nærheten til sjøen gjør Tollboden Hotell til et perfekt utgangspunkt for å nyte aktiviteter som båtturer, kajakkpadling og fisking.

Om sommeren er Risør kjent for sin livlige skjærgård og fantastiske badeplasser, som også er lett tilgjengelige fra hotellet. Fra hotellet kan man lett utforske Risørs sjarmerende sentrum med sine trange, brosteinsbelagte gater, hvitmalte trehus, og små, koselige butikker og kafeer. Det er bare en kort spasertur til Risør Trehusby.

Når jeg sjekket inn, ble jeg møtt av en varm og innbydende atmosfære. Personalet var utrolig vennlige og de ga mange gode tips til hva man kunne gjøre og se i området. Rommet mitt på Det Lille Hotel var et delikat innredet rom som utstrålte både komfort og eleganse. Interiøret var en perfekt blanding av moderne design og historisk sjarm. De myke tekstilene, nøye utvalgte møblene, og de vakre fargene skapte en rolig og innbydende atmosfære.

Utsikten fra rommet var nydelig. Fra vinduene kunne jeg se rett ut mot sjøen og Pollenkilen, med båtene som sakte gled forbi. Det var noe magisk å ha en slik utsikt fra rommet samt den friske sjøluften som fylte rommet. Om kvelden var synet like flott og da med lysene fra båtene som speilet seg i det rolige vannet.

Sengen var noe av det beste jeg har sovet i. Det var en åpenbaring å legge seg i den komfortable sengen, med mykt sengetøy og puter som sørget for at jeg hadde en god natts søvn. Jeg fant også stor glede i å kunne lage meg en kopp kaffe på rommet og bare sitte ved vinduet og nyte utsikten. Badet var moderne og elegant, med en stor dusj og luksuriøse toalettartikler.

Det Lille Hotel i Risør skiller seg fra tradisjonelle hoteller ved å tilby overnatting i form av flere små hus og leiligheter spredt rundt i Risørs pittoreske sentrum. Denne unike innkvarteringsformen legger til rette for en mer intim og autentisk opplevelse av byen.
Hvert hus eller leilighet på Det Lille Hotel er integrert i det historiske miljøet i Risørs sentrum. Dette gjør at gjestene virkelig kan føle seg som en del av lokalsamfunnet. Bygningene som utgjør Det Lille Hotel kan variere i arkitektonisk stil, fra tradisjonelle norske trehus til mer moderne design. Dette gir gjestene muligheten til å velge en innkvartering som passer deres personlige preferanser og behov.Hver enhet på hotellet er utstyrt med moderne fasiliteter og komfortable innredninger. Dette inkluderer vanligvis eget bad, kjøkkenkrok eller fullt utstyrt kjøkken, og koselige oppholdsrom. Noen enheter kan også tilby ekstra fasiliteter som peis eller terrasse. Mange av stedene på Det Lille Hotel i Risør har maritim og historisk stil som gjenspeiler byens tilknytning til sjøen og kystkulturen. Dette kan sees både i arkitekturen til bygningene og i innredningen av rommene og leilighetene.

Maten som ble servert på Tollboden 1865 var utsøkt. Restauranten er knyttet til hotellet hvor det blir servert middag og frokost.

Jeg ble plassert ved et bord med en fantastisk utsikt over Pollenkilen, hvor jeg kunne se båtene som gled forbi mens solen begynte å synke ned mot horisonten. Servicen var upåklagelig fra start til slutt. Personalet var profesjonelle og vennlige, og de var mer enn villige til å dele sin kunnskap om menyen og vinene som ble tilbudt. Menyen er basert på sesongens råvarer, med vekt på kvalitet i alle detaljer og smaker som reflekterer hotellets kystnære beliggenhet

Etter et fantastisk måltid, tok jeg en kopp kaffe ute på terrassen. Den friske sjøluften og den avslappende lyden av bølger som slo mot bryggekanten gjorde dette til et perfekt sted selv en kjølig juni kveld.

Det Lille Hotel i Risør er en ekte perle. Her får du oppleve unike og sjarmerende suiter, hver med sitt eget historiske preg og moderne bekvemmeligheter. Den varme og personlige servicen får deg til å føle deg som hjemme. Hotellets beliggenhet ved kysten gir deg fantastisk utsikt og en rolig atmosfære, perfekt for avslapning. Menyen, basert på sesongens råvarer, byr på smaker som forteller om den lokale kystkulturen. Et opphold her gir deg en uforglemmelig opplevelse i hjertet av vakre Risør

Det Lille hotel er medlem av De Historiske.

Annonse https://www.detlillehotel.no/#