Symi, Hellas vakreste øy?

 

De fleste kjenner til et knipe forskjellige greske øyer og typiske reisemål i Hellas, men det finnes heldigvis fortsatt  noen urørte øyperler som enda ikke har blitt invadert av turister. Symi Dhodhekanisos er en av disse øyene i Hellas som fortsatt ikke er preget av turisme. Denne eventyrlige øya, som faktisk også blir kalt Eventyrøya, ligger kun en times båttur fra Rhodos. Mange turister kommer på dagsbesøk for å besøke vakre bukter, havnepromenaden Gialos og hovedbyen Choria. Er du på jakt etter ditt egen lille perle i Hellas, er Symi et perfekt valg.
FullSizeRender[3]

Med sin vakre natur, gylne klippekyster og avslappende atmosphære, fremstår øya som en ferieidyll.Bildene er hentet fra den lille byen Emporios , som ligger ca 2 km fra Symi sentrum.

IMG_0335

Det går kontinuerlig taxibåter til denne idylliske landsbyen, men man kan også gå dit. Byen ligger nær nydlige strender, og fantastiske viker og tavernaer.

IMG_0336

Du kan ta taxibåt til de forskjellige buktene som øya har å tilby, og vannet er usedvanlig klart og rent over alt.

IMG_0333

Gialos, havnebyen på Symi, regnes som den aller vakreste i hele Hellas.Ikke rart. Havna har superkoselige spisesteder og hyggelige små butikker.

IMG_0334[1]