Himmel og Hav Senja!

(Reklame Senja Event)
Himmel og Hav her var det vakkert Senja! Har du ikke besøkt denne delen av Norge før?
Da bør du ta turen!

Senja hadde lenge vært på ønskelisten min og det var akkurat like vakkert som jeg hadde forestilt meg. Dette må desidert være en av Norges vakreste øyer. Den nest største er den i hverfall. Her vil du oppleve stupbratte fjell, innbydende kritthvite øde strender, krystallklare fjorder og laguner, sjarmerende fiskevær, kuperte sjarmerende veier, fantastiske tur og teltmuligheter og gode vennlige ujålete mennesker. Noe som passer meg perfekt. Dette er en perle som jeg desidert skal tilbake til.
Senja var utrolig idyllisk, magisk og egentlig litt øde. Stillheten var til å ta og føle på og det var nok plass til alle. Luften var så klar og fin og været viste seg fra sin aller beste side.
Tre timer tok kjøreturen fra Tromsø til Senja. Bare kjøreturen var spektakulær. Det var eksplosjon av høstfarger og enkelte steder hadde fjelltoppene fått et dryss av snø. Tar du fly till Bardufoss tar det kun en time med buss eller bil til Senja.
Det eneste du bør huske på hvis du bestemmer deg for å kjøre, det er få bensinstasjoner så vær forbredt. Mobildekning og 3G kan også være dårlig eller helt fraværende i enkelte områder.

Gryllefjord var første stopp, snakk om å oppleve et ekte og genuint fiskevær. Herfra kan du faktisk ta fergen over til Andenes om sommeren. For meg var det en opplevelse å komme hit. Mektige taggede fjell omfavnet det lille fiskeværet hvor fiskebåtene lå å duppet i havnen.

Det var som å komme til en annen verden. Jeg hadde tidligere fått anbefalt å ta turen innom Skreien Spiseri og spise boknafisk med baconterninger, noe jeg faktisk fikk smake for første gang i Tromsø dagen før hos venninnen min. Det smakte himmelsk godt og bør prøves!
Skreien Spiseri var dessverre stengt men isteden ble det Widsten handleri. Her fikk jeg servert den beste hamburger ever og en hyggelig prat med de lokale som kom innom.
Videre gikk turen til Torsken som ligger ytterst på eventyrøya Senja.
Et lite sjarmerende fiskevær omringet av mektige fjell og havet. Her var også stillheten til  å ta og føle på, men så var det en søndag også da.
Overalt var det urørt natur, jeg var kommet til et skattekammer av opplevelser.
Et av høydepuktene på turen var å møte Lena Elise Trulsen daglig leder for Senja Event.
For en dame og for en mottagelse vi fikk i idylliske Hamn i Senja.

Senja Event er en profesjonell tilrettelegger for konferanser og kvalitetssikrede opplevelser til lands og til vanns gjennom hele året, med utspring på “opplevelsesøya” Senja i Troms.
Vi fikk bo i en utrolig fin leilighet rett ved vannkanten og utsikten til havet var spektakulær. Lena hadde ordnet middag til oss på koslige Hamn i Senja , et hyggelig resort i et historisk fiskevær.
Det var heller ikke mangel på aktiviteter. Dagen etter ble det ribtur med Basecamp Senja . I strålende sol og med overlevningsdrakter satte vi kursen ut mot havet og de idylliske øyene.
Skulle tro vi var kommet til karibien, bare at vannet er litt kaldere da.

Herlighet så fint det var. Kritthvite strender, krystalklart turkist vann og den skjærgården da!
Rene akvariumet.Det var bare å gi seg ende over. Dette er stedet for padlere, friluftsfolk og livsnytere. Det ble sagt at det er magisk å padle i Bergsfjorden. Her vil du garantert møte på ørn, sel og hval om du er heldig. Kanskje noe for meg, neste gang jeg besøker Senja.
Videre tok Lena oss med til Senja matstudio. Eier er Eirik Nilssen som driver Impuls Reklamebyrå i Tønsberg. I tilegg til å eie Senja matstudio driver han det også.
For et sted dette var! Så idyllisk og vakkert og den utsikten da.
«Senja matstudio skal være et kulinarisk møtested for matglade og naturfrelste » og det er det ikke vanskelig å forstå at det er.
Selve stjernekokken Eyvind Hellstrøm og flere andre gjestekokker har også vært her.


For noen dager vi hadde på,Senja! Det kunne ikke blitt bedre, jeg koste meg glugg ihjel. Tilbake skal jeg! Jeg må jo oppleve Nordlyset og treffe alle de hyggelige og flotte menneskene her oppe igjen.
Neste innlegg blir fra Hamn i Senja!
Hva kan jeg si? Himmel og Hav Senja dette var fantastisk!

http://www.senjaevent.no/index.php/no/
http://senjamatstudio.no/senjamatstudio/
http://www.basecampsenja.no/
Anbefalte steder å besøke:

Bergsbotn
Husfjellet
Tungeneset
Ersfjordstranda
Russehula
Sukkertoppen

 

2 Kommentarer

Comments are closed.