Et Husky eventyr på Finnmarksvidda!

Annonse
Med Nordlys rett over glamping teltet mitt og de vakreste husky hundene rundt meg ble oppholdet i Finnmark på Holmen Husky Lodge en magisk opplevelse.
Når du er i overkant glad i hunder som meg og i tilegg får besøke et sted som Holmen Husky Lodge kan det ikke bli mye bedre.
Hvis du ikke har opplevd det å sitte bak i et hundespann eller kjørt det selv, er det virkelig noe jeg anbefaler deg å oppleve.
Ruskekevær eller ikke så er opplevelsen ute på Finnmarksvidda med eget hundespann noe du aldri vil glemme.
Huskyene er nemlig sterke hunder som elsker det å være ute og dra hundesleder.

Holmen Husky Lodge ligger ca 8,5 kilometer fra Alta Lufthavn med flott belligenhet og vakre fjell rundt. Nærmere naturen kommer du ikke!
Noe av det kuleste er at du overnatter i det som kalles tipier. (Jeg vil kanskje kalt det glamping telt eller lavo)
Det er et kjegleformet telt som opprinnelig ble laget av dyrehud eller bjørkebark og som ble gjort populært av sletteindianerne i Nord-Amerika.
Tipiene på Holmen Husky Lodge var utrolig koselig innredet med gode myke senger, peisovn og lun atmosfære.
Utsikten fra sengen mot villmarken var bare magisk, spesielt når jeg var så heldig å få oppleve at nordlyset danset over himmelen.

Teltene lå i nærheten av hundegården og ulelydene fra huskyene gjorde opplevelsen til noe helt eventyrlig.
Holmen Husky Lodge har egne sjarmerende oppholdsrom og spiserom hvor de serverer nydelig middag og frokost med fersk brød.
Stedet er faktisk et gammelt gårsbruk som er restaurert og bygget opp til slik det fremstår idag.

Det er Eirik Nielsen eieren av Holmen Husky Lodge som har stått for utviklingen av dette stedet. Han har en lang historie med hundekjøring og konkurranser og er eier av dette flotte stedet med over 100 polarhunder.
Her på Holmen Husky Lodge er det ikke bare de besøkende som blir tatt godt vare på, det gjør også de vakre, velstelte og glade polarhundene.
Jeg som hundeeier så jo med en gang hvor godt alle hundene ble tatt vare på. Det var en fryd å se!
Her kunne jeg gjerne vært i flere dager og bare kost med alle de vakre hundene som koste seg i snøen ute i flotte hundegården.

Hundesledeturen ble et ekte vintereventyr. Med stor kraft dro de ivrige hundene oss gjennom det vakre landskapet, mens på himmelen blinket stjernene.
Jeg kunne bare lene meg tilbake i sleden og nyte opplevelsen. Besøkende for også mulighet til å kjøre sleden selv.
Vi fikk nemlig flott informasjon og opplæring før hundene satte avgårde. Jeg fikk også utdelt ytterdress, støvler, votter, lykt og lue. Fysøren for en fantastisk opplevelse og det i Finnmark. Etter en fantastisk kjøretur fikk vi mulighet til å kose med hundene, bli mer kjent med de og lære mer om rasen. Kos ble det, for hundene var like ivrige som meg.

Etter en uforglemmelig tur ble det badstu og utendørs boblebad. Det kunne ikke bli mer fullkomment, heller ikke den gode hjemmelagde viltgryten som ble servert på den etterfølgende middagen.
Jeg ruslet glad og fornøyd tilbake til lavoen min. Jeg slukker lyset, det er stjerneklart og vinden tar tak i trærne utenfor, plutselig ser jeg nordlyset danse på himmelen i takt med hundenes uling.
Jeg kan jo ikke sove nå, det gjorde jeg jo nesten ikke heller. Jeg kunne jo ikke gå glipp av denne opplevelsen.
Oppholdet på Holmen Husky Lodge ble en opplevelse! Jeg kommer gjerne igjen, da hadde det vært gøy å overnatte i den luksuriøse domen som er favoritten til bryllupsreisende.
Kanskje jeg allerede drar tilbake i mars. Da arrangeres nemlig Finnmarksløpet, Europas lengste hundeløp!

Foto: Holmen Husky Lodge/ Reiseperler

Link: https://holmenhusky.no/