Fiskeværet Titran!

Titran er virkelig verdt et besøk, hvis du besøker Frøya eller Hitra. Jeg besøkte fiskeværet i sommer da jeg bodde på Hotell Frøya. Jeg er så glad for at vi tok turen hit. Stedet ligger ytterst mot havgapet vest på Frøya og dette lille stedet med kun 130 innbyggere er bare en liten idyll! Historisk var Titran et av det viktigste fiskeværet i Midt-Norge.

Med så idylliske omgivelser og storhavet rett utenfor kan det faktisk ikke bli mere sjarmerende og unikt. Selv om jeg opplevde nitrist vær når jeg var der. 8 grader i juli er vel heller unormalt, men det glemmer man fort når en kommer til et slikt unikt sted.
Titran er vakkert og vilt, men fiskeværet har også en sterk historie. Natten mellom 13-14 oktober i 1899 ble fiskere som lå på storsildfiske utenfor Titran overasket av en fryktelig orkan. 140 mann omkom i Titranulykken.
Frøya var uten telefonforbindelse og ingen fikk derfor stormvarselet.
Et eget titranmonument ble reist ved 50-årsminnet i 1949.

Sletringen fyr som er Norges høyeste fyr står på et stort skjær/holme utenfor Titran. Det skal være veldig vakkert der ute med fargerike blomster og flora, det ruvet ihvertfall flott i horisonten.

Er du opptatt av historie bør du ta turen innom stabben fort som ligger på en høyde med utsikt utover havet, fyret og fiskeværet Titran. Dette er tidligere et kommandotårn/festningssanlegg som stammer fra den tyske okkupasjonen og tyskernes Atlanterhavsvoll.

Selv om været kunne vært bedre er jeg så glad for at vi tok turen! Titran er et fantastisk autentisk fiskevær med mange muligheter og med lang historie. Her er det vakkert i sol og i uvær.
Mulighetene er mange, og er du glad i å dykke eller fiske er skjærgården et yndet sted for slike aktiviteter.
Jeg kommer gjerne tilbake og da gleder jeg meg til at Titran Kafe nede ved Gaustadbrygga er åpen.