Hidra vil ta pusten fra deg!

Annonse
Planlegger du Norgesferie i sommer? Ønsker du å oppleve en øyperle i ditt eget land som du kanskje heller aldri har hørt om? Da bør du vurdere å besøke idylliske Hidra. Hidra er en fantastisk destinasjon som tilbyr en unik blanding av vill og vakker natur, kultur og avslapning. Hidra er en idyllisk øy med en fengslende historie og et imponerende landskap som vil ta pusten fra deg. Alt dette kan jeg garantere. Jeg besøkte øya i mai og jeg ble helt bergtatt.

Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet.
Hidra er kjent for sin uberørte skjønnhet, vakre strender og frodige landskap som strekker seg fra kystlinjen til de bølgende åsene. Når du besøker Hidra, kan du forvente å bli overrasket over de fargerike nydelige trehusene som pryder øya. Disse sjarmerende bygningene har blitt bevart i sin opprinnelige tilstand og gir en autentisk følelse av historie og idyll .
Hidra er også kjent for sin sterke tilknytning til kunst, og mange lokale kunstnere har funnet inspirasjon i det naturskjønne landskapet og i den rolige atmosfæren på øya.

Besøker du Hidra må du ta turen til Rasvåg og Kirkehavn som er to utrolig vakre områder på øya Hidra.

Rasvåg:
Rasvåg er en utrolig sjarmerende fiskerlandsby. Dette pittoreske stedet har en unik sjarm og atmosfære, med vakre trehus som er omgitt av et naturskjønt landskap er det umulig å ikke bli bergtatt. I Rasvåg finner du en sjarmerende havn hvor fiskebåter ligger fortøyd langs kaien. Havnen er ofte travel med fiskeaktiviteter, og du kan oppleve lokale fiskere som kommer inn med dagens fangst. Her kan du også seile ut på en båttur og oppleve det vakre kystområdet rundt Hidra. Rasvåg har også en liten, idyllisk strand hvor du kan slappe av og nyte solen. Ta en spasertur langs strandpromenaden og nyt den rolige atmosfæren. I Rasvåg ligger det også en hyggelig butikk med en sjarmerende liten kafe på Bakrommet, som tilbyr kalde og varme retter, samt drikke. Om man kommer med bil eller båt, er et besøk absolutt å anbefale.

Kirkehavn:
Kirkehavn er en annen perle på Hidra og er kjent for sin naturlige skjønnhet og sitt historiske preg. Dette området ligger på østsiden av øya og er omgitt av frodig vegetasjon og vakre fjell. Det som gjør Kirkehavn spesielt er den vakre trekirken som står ved havnen. Kirkehavn har også en koselig havn hvor du kan ta en spasertur langs kaia og beundre båtene som kommer og går. Du kan også finne en rekke sjarmerende rorbuer som tilbyr overnatting for besøkende som ønsker å oppleve den autentiske atmosfæren i området. Både Rasvåg og Kirkehavn tilbyr flotte muligheter for å oppleve Hidras vakre natur, historie og sjarm. Enten du ønsker å utforske fiskerlandsbyens atmosfære i Rasvåg eller besøke den historiske kirken i Kirkehavn, vil begge stedene gi deg en minneverdig opplevelse på øya Hidra.

Hågåsen
Et must når du besøker Hidra er å ta turen opp til Hågåsen. Hågåsen er kanskje den mest kjente attraksjonen på Hidra. Turen opp til Hågåsen er en opplevelse og du vil bli helt imponert over den frodige og varierte naturen samt alle de interessante historiene forbundet  med stedet.
Tyskerne hadde mye aktivitet under andre verdenskrig og jeg ble fortalt at over hundre soldater var utstasjonert her. Det var også et stort slag her under Napoleonskrigene. Historisk har Hågåsen også blitt brukt til vardebrenning. På Hågåsen er det også rester av et kystbatteri fra 2. verdenskrig: Kystfortet Hitterøy.


Ønsker du en spektakulær og annerledes overnatting så er Nyperosa som er en del av Små hytter på Hågåsen en vakker overnattingsmulighet som tilbyr et unikt opphold i naturen.

Eller du kan overnatte i spektakulære Utsyn som vil gi deg en opplevelse du sent vil glemme. Utsikten, naturen, gapahuket samt opplevelsen vil gi deg minner for livet. Ta turen sier jeg bare.


Selv overnattet jeg på Kongshamn gjestgiveri som er et sjarmerende gjestgiveri med historie i veggene og en vakreste utsikten mot havnen.

Isbua
Isbua på Hidra vil gi deg en matopplevelse av de sjeldne og belligenheten rett ved vannkanten i vakre kirkehamn er så hyggelig. Dette er stedet du må besøke, hvis du ønsker førsteklasses mat laget av lokale råvarer . Jeg gir de mine beste anbefalninger. Hit skal jeg tilbake.
Øya Hidra er et eksotisk eventyr og det i vårt eget land. En kort fergetur fra Flekkefjord så er du der. Besøker du øya blir du bergtatt. Det kan jeg love dere. Jeg gleder meg til å ta turen tilbake. Det blir ikke lenge til.
Vil du være med?

Samarbeid Visit Flekkefjord/ Opplev Hidra