Munthes Hildasholm en oase!

Annonse

Jeg besøkte nylig Munthes Hildasholm i Leksand Dalarna. Et aldeles praktfullt hjem og eiendom som bare må oppleves. Hildasholm er legen og forfatteren Axel Munthes bryllupsgave til kona Hilda Pennington Mellor. Huset ble bygget i 1910 og er omgitt av en pittoresk hage med utsikt over innsjøen Siljan.


Hildasholm er kjent for sin unike arkitektur og interiør og innredningen fra familiens liv i huset er godt bevart. Herskapshuset er fullt av historisk sjarm, og du kan utforske de velbevarte rommene samt få et glimt av hvordan livet var i Munthes tid. Det er også en omfattende samling av kunst og antikviteter som gir innblikk i Munthes liv og interesser.

I tillegg til huset er hagen viden kjent. Om sommeren står den to hektar store naturparken i full blomst. Rundt huset er det mange fantasifulle og vakre hagerom med fargerike blomsterbed samt krydder- og urtebed.
Du kan velge å vandre rundt på egen hånd i hagen eller bli med på en guidet tur i huset. Stedet har også en  koselig kafé hvor det serveres deilig lunsj og kaker.

Ta turen når du besøker Dalarna!

Opplev Sverige
Visit Dalarna