Imponerende Santuario di Vicoforte!

Besøker du Piemonte eller er i nærheten av Mondovi eller landsbyen Vicforte, da må dere ta turen til Santuario di Vicoforte.

Santuario di Vicoforte er en imponerende kirke og pilegrimssted som ligger i Vicoforte, en kommune i provinsen Cuneo i regionen Piemonte.
(Foto: Santuariodivicoforte)

Jeg var selv med på utforske Santuario di Vicoforte på en spesiell måte – og det ved å klatre opp imponerende Dome Cupola som er kuppelen på toppen av kirken. Den er spesiell fordi den har en elliptisk form, og den er faktisk den største elliptiske kuppelen i verden. Den ble bygget på 1700-tallet som en del av de arkitektoniske utvidelser av kirken. Den elliptiske formen er unik og imponerende og gir et imponerende preg på kirkens ytre.
Å klatre opp 250 trinn var ganske så krevende, men en opplevelse uten sidestykke. Arkitekturen var imponerende vakker, likeledes var det fantastisk å beundre freskoene på cupolaens indre overflate som var dekorert med kunstverk som forteller religiøse historier og legender.
(Foto: Santuariodivicoforte)

På toppen av Dome Cupola var det fantastisk panoramautsikt over det omkringliggende landskapet i Piemonte-regionen, Italia. Santuario di Vicoforte ligger i nærheten av de italienske Alpene, og utsikten ga oss et fantastisk glimt av majestetiske fjellene, snødekte topper og de frodige dalene som omgir området. Det var heller ikke vanskelig å se nærliggende landsbyer og byer som lå spredt over åsene og slettene i Piemonte selv om det hadde kommet mye nysnø, når jeg var der.
Santuario di Vicoforte en perle i Piemonte som absolutt er verdt et besøk. Dette imponerende barokke mesterverket, som ruver majestetisk over landskapet nær Vicoforte, tilbyr en unik blanding åndelighet og kulturell rikdom.
Når du besøker Santuario di Vicoforte, bør du også utforske de omkringliggende områdene i Piemonte.

(Pressetur )
Visit Cuneo