Elephant Hills et jungel og elefanteventyr!

Viste dere at tusenvis av elefanter jobber under særdeles dårlige forhold i turistindustrien.
Noe å tenke på , hvis du drømmer om å ri på en elefant.
Da sier jeg, ikke gjør det.

Jeg må innrømme at jeg red på elefant for mange år siden, akkurat det er jeg ikke stolt av, basert på kunnskap jeg har i dag. Noen elefanter er så heldige å slippe unna elendige forhold. På min siste tur til Asia møtte jeg flere lykkelige elefanter i Thailands vakre jungel.
Turen gikk til Elephant Hills i Khao Sok Nasjonalpark!

Sør i Thailands regnskog Khao SOK ligger idylliske Elefant Hills. Hit kommer elefanter som tidligere har blitt utnyttet i turistnæringen og utnyttet som arbeidskraft i tømmerindustrien. Her lever elefanter som har vært lenket fast i korte kjettinger eller på andre måter mishandlet, som ikke har levd med andre elefanter eller hatt tilgang til grunnleggende behov som vann, mat og skygge.
Elephant Hills driver etisk og bærekraftig elefantturisme, her kan ingen ri eller bade med elefanter og dyrene tas godt vare på. Elefantene koser seg i vakre omgivelser sammen andre elefanter. Her får dyrene en tur i gjørmebadet og nyter omgivelsene i jungelen, mens vi får rollen som tilskuere.

I tillegg fikk vi også være med på jobben med å mate og stelle elefantene. Her kuttes og fordeles ananas, bananer og sukkerrør til store dyr som kan spise opp til 250 kilo pr dag. De lange snablene strekker seg fram og vipps forsvinner ananasen. Vi fikk også være med på å vaske, spyle og skrubbe hver vår elefant
Dette ble en opplevelse jeg lenge vil huske. Blikket den vakre 50 år gamle elefanten ga meg vil jeg aldri glemme, det var mye visdom, nærhet og tillit i det blikket.

Elephant Hills har i tillegg usedvanlig flotte komfortable telt som ligger i  vakre omgivelser.

Eget basseng har de også, mens deilig og smakfull thailandsk mat ble servert i hovedhuset ved elven.
Khao SOK Nasjonalpark sies å være en av de vakreste nasjonalparker i Thailand og den største omgitt av vakre kalksteinsfjell. I urørt natur med høy luftfuktighet og tett regnskog på alle kanter ble det et ekte jungeleventyr mens vi stille og rolig fløt nedover elven SOK. Det eneste vi hørte var summingen av dyrelivet rundt oss og dryppene fra padleårene. Jeg følte meg som Jane i Tarzan-filmen; for en opplevelse.

Utrolig nok har denne parken mer enn 415 dyrearter mens 70 prosent er dekket av regnskog.
Flere spennende eventyr ventet oss. Med longtail båt på turkisblått vann og med kalksteinsklipper rundt oss gikk turen videre til Elephant Hills andre teltcamp som bokstavelig talt lå på Cheow Larn Lake, en kunstig innsjø midt i nasjonalparken Khao SOK.

Teltene holdt samme høye standard der vi overnattet på flytende glampingtelt med jungelen full av lyder og ape brøl, altså en opplevelse av de sjeldne.

Dagene ble til et Indiana Jones eventyr, med jungeltrekking, guidede kajakkturer, oppdagelsestur i grotter med hodelykter og møte med flaggermus, enorme spindelvev og giftige edderkopper.
Ikke rart jeg følte meg som Jane der ute i jungelen, en tur og opplevelse jeg aldri vil glemme.

Reisefakta:
Elephant Hills organiserer 2-4 dagers turer, hvor alt er inkludert.
Du kan velge om du ønsker og overnatte begge steder eller kun i elefantcampen.
Oppholdet på Elephant Hills inkluderer tranfer t/r fra Phuket, Krabi, Khao Lak, Khanom, Surat Thani, Don Sak Pier, Koh Samui (inkl ferge.)
https://www.elephanthills.com/

.