Herlige Cervinia!

Jeg besøkte Cervinia i Italia rett før jul! Det ble en fantastisk ski og naturopplevelse. Fjellene i dette området er imponerende ikke minst skianlegget. Cervinia ligger i vakre Aostadalen ved foten av Matterhorn som er 4480 meter høy.
Skianlegget ligger i 2048 meters høyde og strekker seg helt opp til 3 883 moh. Man kan kjøre på ski helt opp til 3 883 moh og utsikten herfra utover de italienske og sveitsiske fjelltoppene er spektakulær. Cervinia er kjent for sine lange, brede, solrike traseer som passer for alt fra nybegynnere til profesjonelle. Cervinia tilbyr raske og moderne heiser og sesongen er lang og varer fra november til mai. Brekjøring er også mulig om sommeren. De fleste løypene er røde og blå. Ønsker du tøffere løyper anbefaler jeg å ta turen over til Zermatt.


Plateau Rosa  ligger på 3.480 meters høyde og skianlegget er koblet til Zermatt i Sveits gjennom Plateau Rosa. Et område som bør oppleves hvis man er i Cervinia. Utsikten er fantastisk og vær forberedt på at det er høyt. Herfra kan du velge om du vil ta en svipptur over til Zermatt for å spise lunsj eller prøve ut løype nr 7 La Ventina som er kåret til den tredje beste løypa i verden av CNN. Den starter fra Plateau Rosa og er 12 km lang.

Eller du kan rett og slett nyte fantastisk utsikt og herlig musikk på Plan Torrette eller spise mat på herlige CHALET ETOILE som ligger plassert mellom Theodul Pass og midtstasjonen i bakken. Dette stedet drives av Svenske Ulla og hennes Italienske mann.
Foto: Chalet Etoile


Byen Cervinia er ikke stor og det er gangavstand til det meste av restauranter og hoteller. Gågatene er koslige og det er godt utvalg av sportsbutikker, hyggelige cafeer og restauranter som serverer virkelig god mat.
Ønsker du å ta turen til Cervinia, så kan du fly til Torino, Geneve eller Milano og kjøre derfra.

Invitert tur /Annonse
Aosta dalen