Klädesholmen mitt barndomsparadis!

Annonse
Ja jeg elsker Sverige. Nabolandet har så mange perler å by på at det nesten ikke er til å tro. Svenskene er utrolige gode på skape stemningsfulle steder samtidig som de er rå på service.
Jeg besøkte Sverige rett før jul og igjen fikk jeg oppleve unike steder som igjen ga mersmak.

Har dere hørt om Klädesholmen før? Hvis ikke, så ta turen! Klädesholmen er en øy i Tjörn kommune på Sveriges vestkyst. Klädesholmen er et bedårende sted ute i havgapet med røtter helt tilbake til 1400 tallet. Bebyggelsen er utrolig sjarmerende og øya er kjent for sin lange sildetradisjo. Tidligere var det flere sildefabrikker her og idag kommer faktisk halvparten av svensk innlagt sild fra denne øya. Ikke viste jeg at all sild jeg hadde kjøpt tidligere i Sverige kom fra Klädesholmen, det så jeg først når jeg kom hjem.

Øya og skjærgården rundt er en perle, selv på vinteren. Mer svensk idyll får du bare ikke ikke, selv i minus 15 som jeg opplevde en tidlig tidlig morgen på Klädesholmen. Hele Klädesholmen var dekket av et hvit teppe, frostrøyken sto opp av havet og solen steg opp blant alle de små øyene i skjærgården rundt Klädesholmen. Havet ble dekket av en intens orange farge og stillheten var til å ta og føle på. Midt oppi denne vinterlige opplevelsen var det ikke vanskelig å se for seg denne idylliske øya også om sommeren. Hvorfor så jeg det så klart for meg? Det var noe kjent med alt sammen og dette stedet? Jeg hadde jo ikke vært der tidligere, eller hadde jeg? Jeg mintes båtliv, markblomster, krabbefiske, svaberg, sykkelturer og vakre solnedganger i det fjerne.


Et av målene med turen var å oppleve Salt & Sill.
Det første flytende hotellet i Sverige som er ankret opp rett ved siden av restauranten Salt & Sill
Her kan du overnatte i det to-etasjes huset på flytende pongtonger med direkte utgang til sjøen, badstuen på flytebryggen og bryggene rundt. Hotellrommene er innredet i lys, maritim stil. Hotellet har en nydelig lokasjon med fantastisk utsikt over havet.


Selv bodde jeg i et bedårende lite hus med navn Villa Lilla salt som også er knyttet til Salt &Sill. Huset ligger på selve Klädesholmen bare 5 minutter spasertur til restauranten og resepsjonen. Huset var sjarmerende med en hyggelig liten hage og innredningen var sommerlig og koslig. Huset har plass til 4 personer og er fullt utstyrt med eget kjøkken.

Salt & Sill restaurant er kjent for å servere god mat og deres signaturrett er «Sillplankan» med ulike sildeslag. Ingen tilfeldighet vi befinner oss jo på «sildeøya» og svenskene kan sild. Sverige har en helt egen tradisjon når det gjelder å lage og spise sild, det er ikke noe de bare spiser til jul. Selv elsker jeg sild og ekstra morsomt var det å lære mer om hvordan man lager sin egen sild rundt en hyggelig kjøkkenbenk sammen hyggelige kollegaer. Det kan du også gjøre, hvis du besøker stedet enten med en gruppe venner eller i jobbsammenheng. Tenk en slik opplevelse kombinert med andre hyggelige aktiviteter?

Jeg besøkte Salt&Sill restaurant 2 uker før jul og det fikk meg i en fantastisk julestemning. Deres tradisjonelle julebord og sildebord var en smaksopplevelse av de sjeldne og aldri tidligere har jeg smakt så mange forskjellige sildesorter (hele 35 sorter).
Jeg har heller aldri smakt så god sild som her!

Klädesholmen forelsket jeg meg helt i! Hvorfor var tilknyttningen jeg følte så sterk? Joda det viste seg at Klädesholmen var mitt barndomsparadis. Det kunne foreldrne mine fortelle meg når jeg fortalte om hvor jeg hadde vært!
Jeg anbefaler dere å ta turen, dette er en perle og det bare 3 timers kjøring fra Oslo!

Invitert tur/Reklame :Vest-Sverige/Opplev Sverige

Link : https://www.saltosill.se/