Zorngården verdt et besøk!

 

Annonse.

Første stopp i Dalarna var Mora som ligger ved bredden av innsjøen Siljan. Stedet er kjent for sin rike kultur og tradisjoner. Spesielt det årlige Vasaloppet, et berømt langrennsløp som tiltrekker seg tusenvis av deltakere fra hele verden.

Mora har også en fascinerende historie, med historiske bygninger som Zorngården, Zornmuseet og den tilknyttede kafeen som er et viktig kulturelt landemerke i Sverige. Zorngården er en unik og godt bevart bygning som en gang var hjemmet til den anerkjente svenske kunstneren Anders Zorn og hans kone Emma.


Anders Zorn var en av Sveriges mest fremtredende kunstnere på 1800-1900-tallet, født i 1860 i Mora, Sverige. Han var en svært allsidig kunstner og bemerket seg spesielt innenfor maleri, grafikk og skulptur.

Zorngården ble opprinnelig bygget og innredet av Anders og Emma Zorn som også var en dyktig kunstner. Huset ble deres kunstneriske oase, der Zorn kunne utføre sitt arbeid og finne inspirasjon.

Dette kulturhistoriske stedet er en unik attraksjon som tilbyr besøkende et unikt innblikk i kunstnerens liv og arbeid. Stedet har bevart mye av sin opprinnelige sjarm og inneholder en imponerende samling av Zorns kunstverk, inkludert malerier, skulpturer, interiør og grafiske verk.

Eiendommen består av flere bygninger samt en sjarmerende velstelt hage med nydelige blomsterbed, frukttrær og en vakker dam. Denne hagen symboliserer Zorns kjærlighet til naturen, som ofte var et sentralt tema i hans kunstverk.

Cafeen som er tilknyttet Zornmuseet, er en sjarmerende perle som byr på en kulinarisk opplevelse. Med en avslappende atmosfære er kafeen det perfekte stedet å nyte en kopp kaffe eller et herlig måltid etter å ha utforsket museets samling. Her var det et rikt utvalg av deilige svenske retter, kaker og bakverk

Zorngården tilbyr guidede turer som tar deg med på en reise gjennom kunstnerens liv og hans betydning i svensk kunsthistorie.

Invitert tur

Opplev Sverige
Visit Dalarna