Bla til innhold

Etter en bade dag i fantastiske La Pelosa, valgte vi og kjøre til den kjente Neptuns grotte. En usedvanlig stille vei med lite mennesker førte oss forbi vingårder og forlatte steder.

Ikke vet jeg hvor menneskene var, men i nesten 40 graders varme, var det kanskje ikke rart at mennesker holdt seg inne.

Gjennom tørre svingete grusveier og øde områder, nærmet vi oss Capo Caccia. Jeg viste og hadde lest at dette stedet kunne nås på 2 måter. Enten ved og ta båt fra  Alghero

å kjøre direkte til inngangen til grotten, ellers velge å gå  656 trappetrinn (Escala del Cabirol, geitretrappen) ned til sjøen.

Spreke som vi er 🙂 falt valget på trappetrinnene da utsikten så spektakulær ut.

Veien ned var fantastisk, en utsikt man sjelden opplever, samtidig litt skummelt. Jeg anbefaler ikke denne turen for de som er dårlig til beins .

Det var meget bratt nedstigning enkelte steder og man kan kunne lett snuble, men veien ned var en opplevelse og jeg er veldig glad vi gikk.

Det er masse flotte utsiktspunkter og man blir lett dratt ned i sluket av havet når man står og ser.

En flott tur ned gikk fort og vi kom  til inngangen av grotten. Her er det gjevnlig guidet omvisning, som varer ca 45 minutter. Man har ikke lov til å gå på egenhånd.


Tempraturene i grottene er behagelig og omvisningen er virkelig verdt en tur. Noe jeg aldri før hadde sett.

Turen opp var noe tøffere enn ned, mildt sagt. I 40 graders varme og en bratt stigning opp, holdt den trimmen for meg i flere dager:)

Men vel oppe , med en annen type opplevelse, var dette vel verdt et besøk:)

 

Tips:  TA MED VANN og KAMERA:)

Skrevet av:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *