Cai Rang et historisk flytende market i Vietnam!

Det er tidlig morgen, en liten elvebåt med en lokal guide ligger å venter på oss ved Mekong elven i Can Tho .
Vi skal besøke Cai Rang!

Det yrer allerede av liv på elven , det er varmt og klamt.Cai Rang er Mekong Delta sitt største flytende marked . Vi bor i Can Tho, byen som er hovedstaden i Mekong-deltaet .
Handelen er igang , som det har vært gjort igjennom generasjoner. Det yrer allerede av liv. Frukt , blomster og grønnsaker lastes over ifra båt til båt.
Tett i tett ligger de, flere større båter er lastet tungt. Det de selger heiser de opp i en mast, så alle kan se hva de selger.

Innimellom de store båtene kommer små båter med et lite kjøkken ombord. Her  serverer de spennende mat og drikke. Ombord på båtene yrer det av liv , dette er deres hjem og hverdagslige rutiner foregår ombord. Mange av disse båtene kommer langveis fra. Dette fra mere utilgjengelige områder for å selge det de dyrker. Vi fikk fortalt at det er kvinnene som styrer pengene og prisforhandlingene . Kvinnene står foran på båten og styrer også handelen. Plutselig er det en vietnamesisk dame som roper på oss blant kaoset på elven . Hun inviterer oss ombord for å smake på ananasen hennes. Hun viser en unik gjestfrihet, jeg spiser og hun fortsetter å skrelle frukten.

Dette er hennes hjem, hennes båt. Her henger nyvaskede klær til tørk, klær som er vasket i elven som er brun etter regntiden. Under tørketiden blir den grønn , men den brune fargen er favoritten, et tegn at det kommer nok nedbør til avlingene deres.

 Det er et annet liv, et liv vi ikke kjenner. Det er farger, lukter og lyder, det vil ta tid å fordøye alle inntrykk. Mekong omtales som alle elvers mor. Her lever de og arbeider de. Det er fascinerende og fargerikt.
En opplevelse ulikt alt annet.
This image has an empty alt attribute; its file name is Bilde-22.12.2018-07-53-26-1024x576.jpg

 Tips: Hvis du besøker Ho Chi Minh og ønsker å besøke dette området, er transport lett tilgjengelig. Det er også flyplass i Can Tho, hvis du kommer ifra andre steder i Vietnam.
For å komme ut på det flytende markedet, kan man booke turer igjennom hotellet eller i Can Tho.