En italiensk matopplevelse!

Jeg burde ha lagt ut innlegget om Toscana idag, men denne opplevelsen må jeg bare dele med dere, når den enda er så fersk. På leting etter noe enkelt å spise i den lille byen Locorontondo, åpnet jeg opp en dør , en dør som ga meg og mannen min den beste matopplevelsen hittil i Italia. En Trattoria så enkel, så ujålete, så lite turistifisert at vi ble nesten sett rart på , i det vi kom inn. Et enkelt bord, i et rom fylt med italienske familier pyntet til lunsj etter søndagsturen i kirken. Lange bord fyllt med levende samtaler, varme , latter og samhold, Her var alle generasjoner representert, til og med hundene deres.
Dette er Italia på sitt beste. Vi spør etter meny, det er ingen meny, annet enn det som står skrevet på italiensk på tavlen. Vi er sultne, vi takker ja til forett og pasta og deretter dessert. Vi er spente på det vi vil få servert.
Så kommer oppenbaringen,  den ene italienske herligheten etter den andre blir servert. Bordet er fullt  og dette er kun foretten. Alt  smaker himmelsk samme gjør husets vin som serveres i en leirmugge.

Familiene rundt oss har nok sittet der et par timer, enda er de ikke ferdig med forretten. Eieren av stedet, en hyggelig italiensk dame raser fram og tilbake på kjøkkenet, samtidig som hun står over grytene på det lille enkle kjøkkenet.

Jeg er helt fasinert, ikke bare hva denne italienske damen får til på dette åpne kjøkkenet, men atmosphæren er helt unikt. Det er nesten noe helt relgiøst over det. Jeg er stum av beundring, jeg er stum av smaker, jeg er stum og ydmyk over hva jeg får oppleve. I dette enkle rommet, hvor det oser av gjestfrihet og hygge. Macchiato står på bordet, likeledes en varm ostekake med jordbærsaus.

Jeg tar en smak og tenker MAMMA MIA , dette er Italia på sitt beste. Vi takker og bukker , vi ber om regningen , 50 Euro for 2 stykker. Det er ikke til å tro, jo det var vist det, idet jeg snur meg og ser alle som fortsatt sitter og spiser.
Besøker dere Puglia , ta turen til dette unike stedet LA TAVERNA DEL DUCA!