San Gimigano nok en Toscana perle!

Toscanas landsbyer ligger som perler på en snor, og heldige meg som har mulighet å besøke flere nå. Dette er en perfekt årstid å besøke disse vakre landsbyene, det er lite turister og på dette tidspunktet føler du deg mer enn velkommen etter en lang turist løs vinter, og i tillegg slipper du å stå i kø. Det spirer over alt og solen varmer .

På min kjøretur fra Firenze til Volterra tok jeg turen innom den sjarmerende middelalderbyen San Gimignano.

Den lille vakre byen ligger kun 52 kilometer fra Firenze og enda nærmere Siena. Det var lett å komme seg til byen, men det er ikke mulig å kjøre rett inn  i den historiske delen av sentrum.
Jeg parkerte derfor bilen i utkanten av byen.
San Gimignano fremsto like vakker som de fleste vakre landsbyene i Toscana, men landsbyen skilte seg ut med utallige høye tårn. Opprinnelig hadde byen 72 tårn, nå står 14 på sin opprinnelige plass. Middelalder byen som er UNESCO beskyttet er tross alt ikke stor.
Det kunne tatt turen opp i et av tårnene og nytt utsikten, men jeg valgte heller å rusle rundt i de vakre smugene og gatene og spise is, ta bilder og beundre byggverk.

Det ble nok av inntrykk å fordøye det er ikke vanskelig å forstå at denne lille tårnbyen er for mange en favoritt i Toscana. Lite mennesker var det også, men om kort stund snur det, byen er nemlig en turistmagnet. Men absolutt verdt et besøk.