Perler på en snor i Toscana!

Toscana er som er godteri pose.
Bølgende åser, vingårder, steinhus, sjarmerende landsbyer som ligger som perler på en snor, så vakre at det er til å grine av.
De siste 2 dagene har jeg besøkt  hele 7 landsbyer, jeg har vært som en virvelvind. Jeg ønsket jo å få med meg mest mulig.  Minnekortet på kamera er stappfull av flotte bilder, det er bare en ting å si, Toscana er som en godteripose , man blir aldri lei, i hvert fall ikke jeg.


Dette er noen av byene du bør besøke.
Pienza ligger vakkert til på en bakketopp i Orcia dalen .  Denne lille byen er for meg en av Toscanas vakreste byer,  landskapet rundt er i tillegg  helt praktfull. Landsbyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Ikke rart, mere idyllisk , autentisk og vakkert sted skal du lete lenge etter. Liker du ost, er også Pienza verdt å ta turen til. Byen er nemlig kjent for den gode osten Peccorino.

Bagno Vignoni, er et sted for egenpleie og avslappning. Stedet er kjent for sine varme kilder, helsebad, kunstverk og vakker arkitektur. Middelalderhusene og arkitekturen rundt det gamle store bassenget som er midpunktet i byen er helt unikt.


Montepulciano  er en av Toscanas høyestebeliggende byer. Byen  ligger i nærheten av Bagno Vignonier og kun 60 km sydøst for Siena. Montepulciano ligger i hjertet av noen av Italias mest spennende vindistrikter som er kjent for alle sine gode rødviner og vakre kirker. Byen ligger idyllisk til på en kalkstenshøyde som de fleste andre i dette området. Det er store høydeforskjeller i Montepulciano, så her kjenner du verdien i å ha lårmuskler.

Volterra nok en vakker landsby som ligger på toppen av en ås, men fantastisk utsikt utover Toscanas rullende åser. Her finner du vakre figurer av alabast som Volterra er kjent for samt spektakulære middelalderbygninger.


Tar du turen til Pisa, bør du besøke vakre Montemagno, en borgjemt liten vakker landsby, som desverre ble rammet av en stor skogbrann ifjor. Området bærer fortsatt preg av det, men jeg anbefaler alle å ta turen innom denne usevanlig vakre lille byen.

Man kan aldri få for mye av Toscana, det er en perle som jeg aldri får nok av. Det er så mange steder jeg har til gode å besøke. Gleder meg til neste gang.