I Borneo’s jungel!

Et nytt eventyr venter og igjen er det på fantastiske Bali. At det har gått tre måneder siden jeg besøkte Borneo og Bali sist er nesten uforståelig. Nå som jeg nettopp har kommet til Bali dukker mange minner opp. Minnene fra Borneo’s jungel vil jeg ta med meg resten av livet.

En opplevelse det nesten er umulig å beskrive uten å ha vært med på det. Den enkle klonoken (elvebåten) som tok oss inn i Tanjung Puting National park i Sentral -Kalimantan vil jeg huske så lenge jeg lever.

Kvittringen og lydene fra de forskjellige fugleartene i regnskogen. Neseapene som satt i klynger i den frodige regnskogen langs elvebredden og så på oss. Varmen, fuktigheten, gjørmen og trope regnet. Makaker som hoppet fra tre til tre eller svømte på den andre siden av elven rett foran oss. Lyden og summingen av de forskjellige insektene, for ikke å snakke om på natten. Det brune elvevannet hvor det bodde det ene og andre. Raslingen i sivet langs elvebredden.

Spaserturen inn i jungelen sammen med stifinneren som passet på at jeg ikke tråkket på slanger og giftige edderkopper. Det var nok av de for å si det sånn.

Opplevelsen av ropene etter orangutangene og det å se de vakre skapningene komme slengende ned fra tretoppene. Det å sitte stille og observere spisingen samt et yrende familieliv var helt magisk.

Jeg kommer aldri til å glemme dette! Heller ikke den tropiske stormen vi opplevde ombord i elvebåten når vi skulle legge oss. Eller alle insektene som virrer utenfor myggnettingen om morningen når vi våknet opp. Det ble en opplevelse ulikt alt annet jeg har vært med på.

Nå som jeg er tilbake på Bali, dukket plutselig alle minnene opp. Drømmer du om en slik tur, ta gjerne kontakt med Reiseperler for spørsmål. En ting er hvertfall sikkert. Nærmere jungelen kommer du ikke. Les linken jeg legger ved om Orangutanger. Save the Orangutangs! https://www.regnskog.no/no/om-regnskogen/dyr-og-planter/den-rode-menneskeapen