Jakten på lavendel eventyret!

Stopp bilen, se lavendel åkrene Anders! Et lilla velduftende teppe ligger rett foran oss.
Herregud så vakkert!

Jeg kommer meg ikke fort nok ut av bilen. Solen steker , det er varmt, det lukter Lavendel over alt. Jeg tar med meg det jeg har av kamerautstyr, plutselig innser jeg at jeg løper barbeint bortover grusstien. Jeanette, du skal vel ha på deg skoene dine? Anders ser på meg med et stort smil. Jakten på lavendeleventyret er igang. Dere vil ikke tro hvor lenge jeg har drømt om dette.

Nå som jeg ferierer i Provence var det et perfekt tidspunktet for å besøke Valensole Platået. Lavendelen blomstrer nemlig først om sommeren fra midten av juni til midten av august. Valensole og områdene rundt står for 50% av Frankrikes lavendel produksjon. Platået ligger ca 20 mil vest for Nice og 10 mil nordøst for Marseille. Det er to måter å komme seg ditt på fra det området jeg er i nå. Den ene er å kjøre A8 fra Cannes til Aix de Provence . Den andre som vi valgte var å kjøre A8 til avkjøringen til Fréjus og opp via Draguignan. Ruten vi tok var veldig hyggelig.

Vi passerte små pittoreske landsbyer og vakre steinhus med sine egne vinranker . Vi passerte enger med Solsikker som sto i full blomst. Jeg har ikke tall hvor mange ganger vi stoppet for å fotografere eventyret rundt oss.

Det tok oss 2 timer å komme fram til Valensole Platået. Det som møtte oss var et syn. Lilla tepper over alt, et paradis rett og slett. Tenk at denne vakre planten har blitt brukt til forebygging av en rekke sykdommer og at planten brukes til så mye ulike produkter. Jeg har hatt stor glede av lavendeloljer, lukte lys, parfymer, kremer, såper og søvndyssende lavendelspray. Det finnes et hav av fantastiske produkter. Opplevelsen av og være her ble stor. Vakrere kan det ikke bli! Bedre lukter kan det ikke bli!

Lavendel høstingen finner sted fra slutten av juli til midten av august, så er du i dette området sett deg i bilen og dra. Glem den franske rivieraen en liten stund. Lukt, nyt og opplev Provence og alt de har å by på. Ikke bare sitt i en solstol på stranden, da går dere jo glipp av alt dette.
Gi det enda et par uker til så står alt i full lilla blomst.

 

2 Kommentarer

Comments are closed.