En kulinarisk sjømat opplevelse!

Reklame.
Besøker du Hitra og vil spise sjømat i verdensklasse, da må du ta turen til Ansnes brygger som eies av entusiatiske, fargerike Ola Sirus Sjåk-Bræk og Helene Sjåk-Bræk.
I forbindelse med mitt besøk til Hjorten Hotell Hitra var jeg så heldig å bli invitert på båttur med en av Ola Sirius sine båter blant Hitras øyrike samt å spise på Ansnes brygger. Dette ble en fantastisk naturopplevelse blant Hitras øyrike og en sjømatopplevelse av de sjeldne.

Ansnes brygger er en av Norges største sjømat-restauranter når det gjelder å servere ferske skalldyr. Her byr de smakfull sjømat og alt det det beste Hitras øyriket har å by på. Restauranten har sin beliggenhet i Ansnes på Hitra nede ved sjøkanten og ble åpnet i 2014.

Her er det fokus på matkultur samt unike opplevelser. I tillegg har de sitt eget bryggeri.
Samtidig som restauranten er viden kjent fremstår den som hjemmekoselig og ujålete. Stedet har en en utrolig autentisk og hyggelig atmosphære, samtidig som det er unikt, røft og særegent.
Den kjente“Sjømatkassen” var noe av det som sto på menyen. Jeg har vel aldri fått servert et mer bugnende sjømatmåltid med alt hva havet har å by på. Sjømatkassen toppes med smakfulle sauser, aiolo samt fersk velsmakende brød.

Før vi kom så langt som til sjømatkassen smakte vi oss gjennom noen av de andre signatur rettene Ansnes brygger har å by på. Lakse og kamskjell tartaren vi startet med var en smaksbombe! Her balanserer lakse og kamskjell smakene hverandre ypperlig.


En annen kullinarisk smaksopplevelse var jomfruhummer med parmesan fries og trøffel aioli.
Hvis dere ikke vet hva jomfruhummer er så er det et annet navn for sjøkreps, da helst av den store sorten.
Et ferskere og mer kortreist sjømatmåltid er det vel ikke mulig å oppdrive.

Er du glad i sjømat kan du ikke forlate Hitra uten å ha avlagt Ansnes brygger et besøk!

Sponset : Måltid/Båttur
Foto: Reiseperler/ Ansnes brygger
Link: https://ansnesbrygger.com/