En sykkel opplevelse med – DØLABIKE!

Annonse
Jeg liker å være  aktiv på tur. En kombinasjon av fysisk aktivitet og avslapning er perfekt ferie for meg. Jeg liker alle type aktiviteter, men sykling har vel alltid vært en av favorittene. Nylig besøkte jeg Gudbrandsdalen og denne gangen fikk jeg oppleve den vakre bygda fra Dølabike sitt sykkel sete. For en kul opplevelse. Jeg koste meg glugg ihjel.

Dølabike startet nylig opp med med elsykkel utleie som passer både menn og kvinner. Alle syklene er helt nye og har den beste batterikapasiteten. Selv var jeg spent på hvordan det var å sykle på elsykkel da dette skulle bli første gang. Med flott innføring av guiden Hans om sykkelens funksjoner, var vi igang. Det første jeg klarer å gjøre er å sette på turbo knappen og vips så lå jeg foran den herlige gjengen bak meg. Slik skulle det ikke bli hele veien, det var mangt og meget å lære. Det var godt å ha to flotte Dølaguider med oss som sørget for å gi et dytt bak når jeg surret med girene.
For en perfekt aktivitet å utforske vakre Gudbrandsdalen på! Bare å sykle på koslige grus stier og seterveier var en stor naturopplevelse. Snakk om komme tett innpå naturen og denne form for aktivitet vil passe for de aller fleste.

Sykkelruten vår var på  17,4 km og med start fra Fåvang. Første stopp var Høgkleiva tankeplass med skulpturene «Klokkeporten», «Hovudet» og «Falkesteinen». Tanken rundt kunst prosjektet Tankeplass har vært å skape naturlige stoppesteder langs Pilgrimsleden. Utsikten utover dalen var spektakulær og flott, her liker også myggen seg så «Be Prepared».


Videre gikk sykkelturen til Ringebu Stavkirke som er bygget på ca 1220 tallet. Denne stavkirken er en av de største i Norge og omgivelsene er helt nydelige. Likeledes er prestegården med sine vakre kunstutstillinger samt rose og staudehagen.
Her ble det en times stopp og ingen ting smakte bedre enn kanelsnurrer fra bakeriet i Lom og «Hemlaga» eplemost.

Flere hyggelige stopp på veien ble det, det er umulig å ikke bli bergtatt av de vakre omgivelsene og ikke minst dyrene som tittet på oss, når vi regelrett feide forbi.

En smakfull lunsjrett ble servert hos Annis spisested som ble vår siste stopp. Annis spisested er restauranten til
Annis Pølsemakeri i Ringebu. Denne butikken er et must hvis dere besøker Ringebu. Her er det rikelig utvalg av kjøttvarer, pølser og andre delikatesser.
Den siste etappen tilbake til Rudi Gard var noe mer anstrengende for min del og sykkelsete kjentes noe hardere ut enn når vi startet.
Besøker du Gudbrandsdalen og ønsker en morsom dag på sykkel, ta kontakt med Dølabike. Dette er helt klart en super hyggelig aktivitet for hele familen, med venner eller rett og slett alene. Tusen takk for et superflott opplegg , guiding og oppfølging. Dette var morro!

Merk: Innlegget er et betalt samarbeid med Gudbrandsdalvegen og Dølabike.