Island adventure med Viva Cruises!

Det å bli invitert på jomfruturen med Viva Cruises nye ekspedisjonsskip Seaventure til eventyrøya Island kunne ikke bli stort bedre. At dette også skulle bli min første reise på over 18 måneder var nesten ikke til å tro. I tillegg skulle jeg få oppleve eventyrøya Island via sjøveien med skipet Seaventure  Det ble en ekspedisjons opplevelse spekket av spektakulære fossefall, fantastisk dyreliv, vakre fjorder, sjarmerende fiskelandsbyer, sprutende geysirer og en fantastisk cruise opplevelse.
Jeg vil heller aldri glemme den gleden jeg så bak munnbindene på crewet i det vi kom ombord i Bremen. Alle var så lykkelige å få jobbe igjen og de tok imot oss med åpne armer. Kanskje noe av det viktigste var at jeg følte meg 100 % trygg under hele turen takket være nøye smittevernrutiner og oppfølging til enhver tid. (Se under)

VIVA CHECKLIST

  • Screening of guests prior to travel through comprehensive health questionnaire, mandatory taking of fever and proof of negative test result, complete vaccination or recovery**
  • Increased disinfection of public areas on a fixed schedule and increase in hand sanitizers
  • Reduced number of passengers for optimal social distancing and mandatory use of masks on board
  • Optimized restaurant concept with increased table spacing and sit-down service
  • Reduced number of guests on shore excursions with wireless info system
  • 100% refund of your payment in case of corona-related trip cancellation by VIVA Cruises

 

 

VIVA CRUISES

Viva Cruises er kjent for sine eksklusive og miljøvennlige elvecruise på Europas vakreste elver. Viva Cruises tilbyr førsteklasses skip, førsteklasses service samt at opplevelsene står i kø i form av ulike ekskursjoner i land.
En elve ferd du sent vil glemme gjennom vakkert landskap, historiske vakre slott, vingårder, sjarmerende landsbyer og variert natur. Cruise selskapet tilbyr også egne spaturer med tilrettelagt sunn mat under lavsesongen.

SEAVENTURE

Ekspedisjonskipet MS Seaventure som jeg seilte med er et mindre cruise skip med 82 lugarer i ulike katogorier med en kapasitet på max 164 passajerer.
Seaventure er spesielt designet for sine unike reiseruter som gjør at skipet kan seile inn i mindre havner og smale passasjer hvor manørerbarheten er tilrettelagt slik at skipet kan endre kurs med kort varsel for å observere  eventuelle dyr som dukker opp og vakker natur. Skipet ble renovert i 2019 .
Ombord på Viva Cruises er alt inkludert. Her får du helpensjon med frokostbuffe, lunsj, middag ( varierte smakfulle gourmetretter) Drikke er også inkludert i cruise pakken, det være seg øl, vin, sprit og cocktails, ønsker man ekslusive merker utover det betaler man ekstra.

Lugarene på skipet er romslige og lyse med gode senger og deilig sengetøy. Det var rikelig med skap plass i lugaren. I tillegg henger det morgenkåper på alle rom og det tilbys gode produkter fra Rituls på badet. Slikt legger jeg merke til. Vi fikk også utdelt egne flotte ekspedisjonsjakker som vi kunne bruke på turen.
Det var rikelig med plass på dekk og et deilig svømmebasseng til late solfylte dager.
(Foto : Viva Cruises)

Servicen om bord på Seaventure var svært høy, kanskje noe av det bedre jeg har opplevd på cruise. Her fikk vi alt vi måtte ønske oss og vi ble alltid sett. Når det i tillegg fremstår så ekte og genuint, da blir jeg imponert. Smilene og gleden som møtte meg hver dag var så oppriktig og herlig. Kapteinen tok seg også alltid tid til en kaffe prat på morningen. For noen alle tiders mennesker!
Det var heller ikke noe masete eller stressende ombord, det var en behagelig rolig atmosfære som gjorde at det var lett å slappe av.

Island et eventyr.
Etter noen dager til sjøs dukket mektige grønne fjellkjeder opp i det fjerne foran på dekk. Den turkisgrønne fjorden som omringet båten var helt magisk. Det var så vakkert at jeg måtte klyppe meg selv i armen. Vi hadde startet innseilingen mot vår første havn på Island som var Seydisfjordur. Den tidligere hovedstaden på Island. Et tettsted med 700 innbyggere beliggende i regionen Austurland Øst på Island. Den pittoreske kultur byen lå idyllisk til innerst i fjorden omringet av grønnkledde mektige fjellformasjoner. Fra båten kunne jeg se små bedårende fargerike hus som lå vakkert til langs sjøen samt den ikoniske blå kirken som byen er kjent for med sin vakre regnbuevei. Dette var en perle! Seydisfjordur er et lite tettsted, men det første som slo meg var hvor fargerikt, koslig og sjarmerende denne lille byen var. Området ble befolket i 1848 av norske fiskere og disse fiskerne bygde opp mange av de ekstisterende husene.

Akureyri.

Innseilingen til universitetsbyen Akureyri en sen ettermiddag var mektig. Fjorden er den lengste på Island og været viste seg fra sin beste side. Fjorden er også kjent for yrende liv og det sies også at det er store muligheter for å se hval her, noe ikke vi gjorde her men fikk se senere. Fjellformasjonen rundt oss var mektig. Enkelte steder lå det snø på fjelltoppene. Bare det å sitte bak på dekk å oppleve naturen på denne måten var helt rått. I tillegg ble vi servert de vakreste fargerike coctails av crewet ombord. Vi snakker her og nå opplevelse.
(Foto av Reiseperler Susanne Nilsson)

Akureyri besøket ble en innholdrik opplevelse. Et full spekket program med besøk til historiske museum, spektakulære Godafoss som er Islands fjerde største  fossefall og for meg noe av det vakreste jeg har sett. Fargen, omgivelsene og den ville fossen var til å grine av.

Husavik
Kanskje en av de størte opplevelsene på turen var å oppleve hval ute i det fri. Turen gikk til Husavik som er et av de mest kjente stedene for organisert hvalsafari. I en autentisk fiskebåt i full fart og med vind i håret omringet av ivrige turister med det råeste fotoutstyr opplevde jeg det mest fantastiske øyeblikk! Plutselig dukket en imponerende hval opp i overflaten og blåste ut luft. At jeg i det hele tatt klarte å ta et bilde i det mylderet av fotoutstyr er uforstårlig. For en opplevelse!

Isafjordur
Innseilingen til Isafjordur var min desiderte favoritt. Denne byen ligger svært vakkert til innerst i fjorden og med mektige ruvende fjell rundt. Dere vil ikke tro hvor vakkert det var. Opplevelsen å gli innover fjorden i lav fart forbi den lange rullebanen var helt rått. Denne byen har nemlig også en egen flyplass hvor rullebanen ligger side om side med vannet.

Isafjordur ble også et fantastisk utgangpunkt til nok en flott utflukt og naturopplevelsene var til å ta og føle på.

Det er mange spektakulære fosser på Island, jeg fikk oppleve flere. Dynjandi var også på utfluktsprogrammet til Isafjordur. De sier at dette er Islands vakreste foss. Jeg har sett mange flotte fosser, men denne var helt «Breathtaking» Fossen er stor attraksjon og sjelden har jeg sett så mange fotografer og flott fotoutstyr som folk dro med seg på toppen. Tar en turen helt på toppen passerer en flere idylliske fossefall som alle har hvert sitt navn.

Golden Circle

Som en avslutning på hele turen opplevde jeg endelig den vakre attraksjonen Geysir. Som en spektakulær fontene med høyde opp til 20 meter sto jeg som paralysert å så på søylen av vann og damp sprute opp i luften og utover et stort område.

Ruten vi var med på kalles Golden Circle Route og er en 300 kilometer lang rundtur på det sydvestlige Island med start fra Reykjavik.

Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at naturen på Island var så vill, vakker og spektakulær. Så variert, uberørt og unik. Det er nok av steder å oppleve på Island og det var akkurat det vi fikk være med på denne cruise opplevelsen. Ekspedisjon/adventurcruise er en perfekt måte å få oppleve Island på. Vi hadde et eget ekspedisjonsteam ombord som tok oss med til unike steder og ved hver havn vi ankret opp i, sto busser og ventet på oss som tok oss med rundt til kjente steder som var verd å se på eventyrøya. I forkant av hver tur ble det holdt et informasjonsmøte hvor vi fikk innsikt i hva som ventet oss.

Vi besøkte Island i august og det var perfekt tid syntest nå jeg. Det var så himla grønt over alt. Høysesongen på Island er jo fra juni-august. Mellomsesongene er mai og september. Lavsesongen er oktober – april. Det blir sagt at Island kunne vært to land, når det gjelder årstider, men like vakkert uansett.


Eventyr cruiset var over for meg i Reykjavik. Minnene vil jeg ta med meg for alltid. Dette var en cruise opplevelse ulikt alt annet. Island hadde lenge vært på ønskelisten. Det å oppleve sagaøyen gjennom sjøveien anbefales. Det var rått, unikt, hyggelig og ikke minst trygt! I will never forget MS SEAVENTURE!

I will never forget MS SEAVENTURE!
Foto: Terje Engø

Merk: Annonse
Film: Jeanette Mysen Wilhelmsen
Bilder : Jeanette Mysen Wilhelmsen ( unntak tre bilder)
Tekst: Jeanette Mysen Wilhelmsen