Et eventyr i Polen!

Annonse
Drømmer du om en spennende, eventyrlig avslappende slotts weekend? Hvorfor ikke ta en tur til Polen?
Her får du fantastiske opplevelser til en rimelig penge. Nylig besøkte jeg Pałac Łomnica Hotel & Restauracja kun to timers kjøretur fra Wroclow i regionen Nedre Schlesia ikke langt fra Jelenia Góra og den Tsjekkiske grensen sørvest i Polen. “Nicknamed the land off hundred palaces “
Historien som er forbundet med eiendommen til Lomnica er lang. Den går helt tilbake til middelalderen og i løpet av denne tiden har eiendommen skiftet eiere flere ganger. Mellom 1835 og 1945 tilhørte eiendommen von Küster-familien. Etter andre verdenskrig ble slottet beslaglagt og den polske staten ble den nye eieren. Senere kjøpte familien tilbake slottet som de bygget opp igjen fra total ruin. Stedet ble gjennoppbygget og det sies å være et av de vakreste godsene i Nedre Schlesia . Idag er det et fantastisk hotell med førsteklasses restauranter samt at eiendommen også har et flott museum og en sjarmerende gård med hyggelige butikker, restauranter og kafeer som kan besøkes. Ikke minst har Palac Lomnica blitt et viktig lokalt kultursenter.
(Foto: Palac Lomnica)

Palac Lomnica ligger i hjertet av vakre Jelenia Góra-dalen omringet av palasser og hager. Eiendommen rundt Palac Lomnica er slående vakker og herskapelig.
Parkanlegget som omringer herregården var imponerende og det var en fornøyelse å gå tur her eller bare sitte på en av benkene å nyte vakker natur og statuer. Stedet oser av historie og et opphold her vil gi deg masse ro i sjelen.
Palac Lomnica ligger i nærheten av Karkonosze – fjellene. Disse fjellene og dalen rundt er populære for aktiviteter som terrengsykling, fotturer, paragliding og langrenn. Det er også kort avstand til Karpacz som er et populært kur- og skisportssted. Her er det også mulig å besøke vakre kirker og museer. Jeg tok også turen ditt.
Det var ikke vanskelig å slappe av på Palac Lomnica. Stedet er usedvanlig vakkert, delikat og koslig. Det føltes som jeg hadde reist tilbake i tid med alt det historiske rundt meg

Hotellet består av hovedbygningen samt tre små sjarmerende gartnerhus, hvor du kan overnatte. Hver etasje i hovedbygningen er nydelig innredet med vakre antikvitetsmøbler og delikate farger. Et utrolig hyggelig sted å sitte å slappe av med en kopp kaffe eller en tekopp. Her likte også min hund Mira seg. På Palac Lomnica er også hunder velkommen til å bo med sine eiere.

 

Det er tilsammen 26 vakre rom og studioleiligheter på hotellet og alle er elegant innredet med stilfulle møbler. Det var en eventyrlig utsikt ut mot hagen og de vakre beddene som sikkert er en drøm om sommeren. Om sommeren og våren er det sikkert fantastisk å sitte i hagen med noe forfriskende i glasset og bare nyte .

Restaurantene på hotellet serverte førsteklasses kortreist mat hvor urte, grønnsaker og frukt var dyrket fra deres egen kjøkkenhage. Her var menyene tilpasset årets sesonger og all mat var av ypperske klasse. Frokosten var det som imponerte meg aller mest.
Jeg tror jeg sjelden har sett et slik bugnende delikat frokostbord i vakre omgivelser. Alt du kan tenke deg av smakfullt pålegg sto på bordet. Likeledes varmretter, hjemmelagde syltetøy, deilige friske grønnsaker, frukt og alt en kan tenke seg av bakverk, nybakt brød og juicer. Her var det ikke vankelig å nyte en lang frokost.
(Foto: Palac Lomnica)

Bare å sitte foran den vakre peisen i første etasje eller ved den praktfulle kakkelovnen i restauranten Palace og nyte noe godt i glasset før en førsteklasses middag var en opplevelse.
Dette er et sted du vil reise tilbake til. Du kan velge å ikke gjøre noe som helst når du er her. Eller du kan gå på oppdagelsesferd i nærområdet, utforske det historiske museet som ligger rett i nærheten av hotellet eller ta turen til Wojanów Palace som ligger like i nærheten. Der har de et eget spa og wellnes senter og du får med deg en egen rabattkupong fra Palac Lomnica. Polen er jo kjent for skjønnhet, spa og velvære. Så tror det vil være en god ide. Det er også mulig å få med seg diverse utstillinger, konserter på kultursenteret på Lomnica slott, hvis det er av interesse
Jeg vil tilbake til dette bedårende stedet! Da skal jeg ta med meg ballkjole, diamant sko og løpe rundt på eiendommen og være prinsesse for en dag. Dette stedet er et eventyr i Polen kun to timers kjøretur fra Wroclow!

Annonse: Polish Tourism Organisation