Wroclaw tips!

Annonse
Hva med en tur til Wroclaw ? En av Polens eldste og mest fargerike byer. Også kalt «gnomenes by» Jeg anbefaler dere å ta turen!

Her omgir du deg med vakker arkitektur, sjarmerende og trendy restauranter, kafeer, historiske områder og du kan dra på gnome jakt. Her vil du kose deg glugg ihjel.
Her er noen av Reiseperler sine anbefalinger!

Rynek Square
Sentrum i Gamlebyen heter Rynek Square og er hovedtorget i Wroclaw. Dette er et utrolig koselig bytorg med fargerike bygninger med de vakreste utsmykninger du kan tenke deg. Her finner du trendy restauranter, kafeer samt utesteder. Gå deg bort i sjarmerende sidegater med små kunstgallerier og alle slags varierte butikker. Her arrangeres også det kjente julemarkedet som sies å være et av de 12 vakreste julemarkedene i Europa. Det yrer av liv her spesielt om kvelden og jeg kan tenke meg at det er utrolig fint å sitte her en varm sommerkveld å se på mennesker og bare nyte livet.

Universitetet
Universitetet i Wrocław er et must når du besøker byen. Universitetet har en særdeles rik historie og har siden 1100-tallet produsert imponerende 11 Nobelprisvinnere. Universitet ble gjenopprettet etter andre verdenskrigs ødleggelser. Universitetet er åpent for publikum og jeg anbefaler absolutt å ta turen inn. Arkitekturen er slående vakker og aulaen Leopoldina er et høydepunkt med sine imponerende malerier og statuer. Her har både komponistene Brahms og Grieg opptrådd!
Wroclaw er en by med mange studenter og har et pulserende studentliv. Det sies å være billig og trivelig å være student her.

Gnom jakt i Wroclaw.
Wroclaw er kjent for sine særegne små gnomer i bronse som du finner på de rareste steder, spesielt i sentrum av byen. Du finner de på gatehjørner, lyktestolper utenfor restauranter, klatrende op husveggerunder trær, kirker og butikker. Å lete etter gnomer er morro, samtidig en fin måte å oppleve byen på. Gnomene er ikke ikke bare søte å se på, men er ment å gi hell og lykke til både innbyggere og turister. I dag finnes det rundt 300 gnomer her.

Markedshallen Hala Targowa
Ta turen innom for å få med deg et typisk Polsk torg fylt med et variert utvalg av frisk frukt, grønnsaker, bær, sopp, kaker, nøtter, sjokolade og andre delikatesser. Blomster vil du også finne her.

Anbefalte kafeer
Paloma Coffe
: God kaffe, smakfull frokost et sted for avslappning og en god bok
Czarna Magia: Avslappende og hyggelig sted for en matbit, kaffe eller te. På varme dager kan man sitte ute i den vakre hagen.
Gniazdo: De beste kakene og deilige lunsjretter finner du her. Bakgården må bare besøkes om sommeren
Czekoladziarniawroclaw : Innbydende liten sjokolade kafee
Pan Klos: Ta turen innom dette bedårende bakeriet. Et lite hul i veggen med det du kan tenke deg av fristelser.

Dr Irena Eris skjønnhet og velværesalong
Polen er kjent for spa, skjønnhet og velvære. Dr Irena Eris klinikkene finner du over hele Polen og de har også egne spahotell. De er kjent for førsteklasses behandlinger innenfor skjønnhet og velvære.
Dr Irena Eris klinikken ligger sentralt til i Wroclaw og er et must for oss damer på tur.


Odra
Ta turen ned til elven Odra. Wroclaw ligger på begge sider av Odra. Det er også flere muligheter for båtturer på elven Odra gjennom hele året. Sommeren er varm her, så en båttur er en veldig luftig og sjarmerende opplevelse.
Wroclaw er forbundet med 11 øyer. Tilsammen er det 112 broer som kan utforskes. Søker du romatiske broer er Most Tumski stedet. Her henger det hengelåser av alle typer og tar du med din egen og er forelsket er dette stedet å henge låsen!

Annonse Polish Tourism Organisation