Nice en vakker by!

 

Ikke gjør den samme feilen som meg! Ta turen til Nice! I over 20 år har jeg feriert på den franske riviera og jeg har bare feid forbi på vei til alle andre steder på den franske riviera, men ikke til Nice. Jeg har selvfølgelig besøkt byen, men det er mange mange år siden. Nice har vært gjennom en betydlig oppgradering siden den gang. Nå som jeg nylig besøkte byen tenkte jeg, hvorfor har jeg ikke dratt hit oftere?

Nice er jo slående vakker og ikke minst har den bevart sin gammeldagse sjarm som jeg elsker. Samtidig er det supre muligheter for shopping og det gode liv. Nice har nylig fått status på Unescos verdensarvliste, ikke rart tenker jeg. Når du besøker Nice er det egentlig bare nok å være der. Lev det gode liv, kose seg på stranden, nyte det asurblå vannet og besøk de utallige restaurantene som du finner rundt i byen. Du finner mange gode restauranter og det serveres en god blanding av både det franske og italienske kjøkken.
Samtidig er det nok av steder som bør oppleves og jeg anbefaler å sette av litt ekstra tid til dette.

Promenade des Anglais
En spasertur her hver dag vil gi deg nok av påfyll. Den 8 km lange bulevarden har en fantastisk belligenhet rett ved havet og er et yndet sted for syklister, joggere, segways eller for de som kun har lyst til å sitte på de karakteristiske blå stolene og betrakte det asur blå havet. Utsikten til Middelhavet er slående vakker, likeledes er de slepne karakteristiske rullestenene som dekker hele stranden i Nice.

Castle Hill
Ta turen til Castle Hill (Colline Du Château). Denne historiske plassen bør man ikke gå glipp av. Høydedraget ligger mellom gamlebyen og havnen i Nice. Her vil du oppleve fantastisk utsikt både mot Promenade des Anglaise og havnen. Er du riktig sprek kan du gå alle trappene opp for å oppleve byen fra de ulike utsiktspunkter. Det er også mulig å ta heisen opp. Her er det panoramautsikt over Nice på begge sider. I tillegg til flott utsikt er også området et hyggelig sted for avslapning og piknik. Det er også foretatt endel utgravinger hvor det har vært festningsverk i tidligere tider. Parken er oppkalt etter slottet som tidligere lå her.

Maison Auer
Maison Auer er en av de eldste sjokoladebutikkene i Nice. Butikken ligger foran oprahuset og er absolutt verdt et besøk. Den historiske vakre butikken har gått fra genrasjon til genrasjon siden 1820. Anbefaler kandiserte frukter og sjokoladene som finnes i alle slags varianter.
(Foto 1 i collage: Tenkkoffert)

Cours Saleya.
Cours Saleya sjarmerende fire markeder er verdt en tur innom. Det kjente blomstermarkedet Marchée aux Fleurs ligger side om side med frukt og grønnsaksmarkedet. Her står også boder med alt enn kan tenke seg av ferske råvårer fra Provence.
Iskrembarer finner du også her og glem nå ikke å smake på Socca. Det er en glutenfri pannekake som er veldig populært i Syd -Frankrike. Mandager er det også antikkmarked her. Her finner du litt av hvert av duppeditter og møbler.

Gamlebyen
Gamlebyen i Nice med skjeve smug, fargerike hus og koslige vinduskodder er et must. Denne delen av Nice minner meg helt klart om Italia kanskje ikke så rart? Italia ligger kun 3 mil unna. Du er heller ikke den eneste som rusler rundt i gamlebyen, det er mye turister der, men glem nå det. Gamlebyen er full av opplevelser. Her finner du trange skyggefulle gater, spennende butikker, sjarmerende kafeer og ikke minst hyggelige restauranter.

Matisse Museum
Nice har mange fine museer. Liker du skulpturer, akvareller, malerier, fotografier? Da er det historiske Matisse – museet verdt et besøk. Bare huset utvendig er en opplevelse, ikke minst de romerske ruinene og klosteret som ligger like i nærheten.

Marc Chagall Museet
Er du kunstelsker og Chagall-fan blir det en stor opplevelse å besøke Marc Chagall Museet. De fargerike verkene kan ses og betraktes på nært hold. Museumet er åpent hver dag, unntatt tirsdager. Nice hop-on hop-off bussen stopper også ved museet.

Invitert tur Atout France