I hjertet av Gdansk!

Reklame.
Den siste uken har jeg tatt igjen alt det jeg ikke fikk gjort eller opplevd under tiden jeg bodde i Pomorskie regionen i Polen. Jeg har besøkt utallige restauranter, cafeer, bodd på de fineste hoteller og prøvd ut innbydende spa.  Pomorskie regionen er en populær destinasjon for nordmenn, men fortsatt er det mange som ikke vet hvor vakker denne regionen er. Her finner du middelalder arkitektur, masse historie, gamlebyer, vakre strender, tradisjonsrik mat, de hyggeligste cafeer, innbydende spa, city life og vakre hoteller.
I dette blogginnlegget formidler jeg steder dere kan bo i Gdansk og restauranter som er verdt et besøk. Polakkene står klare til å ta imot oss.

Hotel Gdansk er et sjarmerende boutique hotell som ligger rett ved elven Motlawa midt i hjertet av den historiske delen av Gdansk. Det tar ca 15-45 minutter med taxi fra flyplassen og fra hotellet er det gåavstand til alle turistattraksjoner, restauranter, cafeer og shopping sentre.  Hotellet består av både 5-stjerners og 4-stjerners deler. Den historiske delen av hotellet hvor jeg bodde er en totalrenovert låve som tidligere var et kornlager fra 1700 tallet. Den nyere delen fremstår moderne og er designet i maritim stil. Hotellet har vakker utsikt mot yacht marinanen og gamlebyen(Star Miasto), noe som er ekstra hyggelig hvis man velger å sitte på uterestauranten Brovarnia Gdansk som er forbundet med hotellet.

Den historiske delen av hotellet har en vakker resepsjon, hvor du blir tatt imot med et smil av en porter som var som tatt ut av en film. Han tok imot bagasjen min og viste vei til det historiske sjarmerende rommet mitt. Rommet mitt var stort med deilig seng, vakre gamle møbler og en nydelig utsikt gjennom det eldre buede vinduet mot havnen.

Frokosten som ble servert på hotellet var imponerende. Her fylte de på med all verdens sunn mat, godsaker med en helt upåklagelig  service.
Hotellet tilbyr også spabehandlinger og massasje, når du måtte ønske.
Det var ekstra hyggelig å bo på Hotel Gdansk, jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har passert det sjarmerende mursteinsbygget og tenkt at det hadde vært hyggelig å bo der engang. Nå fikk jeg endelig muligheten.
Dette hotellet passer perfekt til både helgtur eller et lengre opphold.
https://www.hotelgdansk.com.pl/

Brovarnia Gdansk
Brovarnia Gdansk som er knyttet til Hotel Gdansk serverte meg smakfulle tradisjonelle polske retter basert på kortreiste råvarer og laget av lokale produsenter. I tillegg fikk jeg smake på det prisbelønte kvalitetsøllet som de selv brygger i hotellets bryggeri.
Servicen var upåklagelig og all maten som jeg fikk servert så delikat ut og smakte fortreffelig. Jeg fikk også omvisning i det lille bryggeriet av den unge dyktige sjefen for Brovarnia Gdansk som kunne fortelle meg at bryggeriet nylig hadde vunnet gullmedalje i Lyon for beste pils.
Så er dere over gjennomsnittet glad i øl , er dette stedet å besøke!
https://brovarnia.pl/


Canis retaurant
Ta turen til Canis Restaurant. når du besøker Gdansk. Her serveres utmerket polsk mat i hyggelige lokaler og med et kult interiør. Cannis er plassert i en historisk leiegård i gaten Ogarna 27, som er rik på historie og sjel. Her er det hyggelig stemning og seks dager i uken spilles det live musikk her (ikke søndager)
Maten som serveres her er spennende, kortreist og tilbredt vakkert på tallerkenen. Her serveres utsøkt vin og det du måtte ønske av annen drikke.  Servicen er upåklagelig, atmosphæren hyggelig og alle de ansatte har det lille glimtet i øyet. Likeledes på kjøkkenet hvor det var stor aktivitet.
Dette er et et perfekt sted for vennepar, kjærestepar, familiesammenkomster, privatfester eller business møter til og med hunder er velkomne her. Her har nemlig min hund også vært med. Husk å reservere bord!
http://canisrestaurant.pl/en/home-en/

Gdanske Bowke
Gdanski Bowke er et must, når dere besøker Gdansk! Herlighet for et fantastisk sjarmerende sted. Hvor mange ganger har ikke jeg gått forbi dette bedårende stedet langs kanalen hvor sjørøverskipene ligger å tenkt, her må jeg prøve å spise engang!
Nå har jeg opplevd det og det er bare en ting å si, du besøker ikke Gdansk uten å spise her.
Restauranten ligger i gamlebyen, rett i nærheten av Rådhuset og langs kanalen. Stedet har en helt egen stemning og det er som å komme tilbake i gamledager. Restauranten er stappfull av atmosphære, service på topp og mat som bare smelter i munnen. De spesialiserer seg på polsk mat og de baker ferskt brød hver dag.
Dette var en smakfull reise.
https://gdanskibowke.com/

Fukafe
Har du lyst til å besøke en helt unik kafe som serverer et stort utvalg av veganske kaker og den beste kaffen? Da setter du deg i en taxi å besøker Fukafe. Jeg forelsket meg helt i denne sjarmerende kafeen som ligger i hipster området Wajdeloty.
Hver dag serverer de mellom 8-20 forskjellige typer kaker, snakk om kreativitet! Det var så mange fristelser at jeg nesten ikke klarte å velge, her kunne jeg sittet i flere timer og kost meg.
Gulerotkaken var så yummi og ostekaken var vidunderlig. Jeg likte også veldig godt den avslappende hjemmekosliege atmosfæren og ikke minst interiøret på kafeen.
Rett og slett et vegansk paradis!
https://www.facebook.com/fukafe1


Radisson Hotel & Suites, Gdansk!
Radisson Hote &Suites, Gdansk her likte jeg meg! Hotelrommet i 4 etasje med utsikten over gamlebyen i Gdansk var helt imponerende. Rommet var stort og luftig med skandinavisk design. Det fremsto meget delikat, likeledes badet. Sengene var helt etter min smak og alt fungerte som det skulle på rommet.
Frokosten serveres hver morgen i restauranten. Den fremsto stilfull, delikat og det var nok av godsaker å velge mellom. Ønsker du å spise lunsj eller middag kan du sitte i lobby området, hvor det er hyggelige bord og sittegrupper vendt ut mot kanalen. Beliggenheten på hotellet er helt perfekt. Alt er innen rekkevidde men samtidig overaskende stille og rolig. Så her vil du helt klart slappe av. Radisson Hotel & Suites fremstår veldig profesjonelle og personale var imøtekommende og hyggelige.
Et perfekt hotellvalg for ditt neste Gdansk opphold.
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-gdansk

Prana Spa Premium
Bor du på Radisson Hotel & Suites anbefaler jeg å ta en timeout hos Prana Spa Premium. Dette var en fantastisk avslappende opplevelse, plutselig føltes det som jeg befant meg i Asia. Dyktige spa terapeuter sto klare for å ta imot meg og jeg fikk den beste oljemassasjen.
En type behandling som hindre muskelplager, spenninger og reduserer stress. Det jeg hadde av slike ting, forsvant ihvertfall der. Prana Spa tilbyr forskjellige typer kroppsbehandlinger og spapakker samt varierte skjønnhetsbehandlinger.
Prana Spa fremstår delikat og lekkert! De tilbyr alle typer badstuer, et vakkert svømmebasseng, ice cave og salt cave.
Her oser det profesjonalitet og kunnskap. Prana spa har 3 forskjellige spa i Tricity. Radisson Blue Hotel, Radisson Hotel &Suites, Hotel Rezydent Sopot.
https://www.pranaspapremium.pl/

Guidet tur.
Gdansk er full av historie ikke minst ble mye av byen ødelagt under andre verdenskrig og i etterkant gjennoppbygd. Det er så mange flotte monumenter, bygninger og serverdigheter man bør få med seg, så sett av litt tid til det.
Denne gangen var jeg så heldig å ha en egen guide som het Grzegorz Lipski som tok med meg rundt på guidet tur i Gdansk. Han var utrolig kunnskapsrik og snakket flytende engelsk. Han tok med meg til flere steder jeg ikke tidligere hadde vært og jeg fikk enda bedre innsikt i byen.
https://guide3city.pl/en/guide-gdansk-sopot-gdynia/

Her er noen av stedene jeg anbefaler dere å besøke:
– Neptunfontenen
– Mariakirken
– Museet for andre verdenskrig
– Guidet tur med Grzegorz Lipski
– Amber museum
– Mariacka Street

Olivia Star
Har du lyst å få med dere en unik utsikt over trippelbyen, da må dere ta turen til Olivia Star. Bygningen er 180 meter høy og den høyeste bygningen i Tri -City og i Polen. Her kan du nyte fantastisk panoramautsikt, mat, drikke og en kul vibe.
På solskinnsdager er utsikten helt stunning likeledes på kvelden. Ønsker du å spise her, kan du velge mellom 3 forskjellige restauranter
https://www.oliviastar.pl/en/arco-by-paco-perez/reservation-and-contact/
https://www.oliviastar.pl/en/treinta-y-tres/reservation-and-contact/

og Widówka som ligger i 32 etasje. Her ligger også observasjonsområdet, hvor du kan gå ut å bare nyte utsikten fra de tre observasjonsplattformene.

Five Senses
Lyst å oppleve en helt unik spaopplevelse? Da bestiller du time på Five Senses like utenfor Gdansk og opplever floating. Snakk om opplevelse og mental avslappning. Inne i en tank med stjerner i taket og dempet lys, flyter man rundt helt skjermet fra omverden. Saltet i vannet gjør at man holder seg flytende og helt avslappet. Helt magisk rett og slett. Hensikten med denne behandlingen er mental avslapning og det man har av spenninger i kroppen skal fordufte. Snakk om å få pusterom i hverdagen.
Five Senses ble startet av 2 massører, Patryk og Karol som hadde studert sammen. Etter å ha jobbet på Hilton i Gdansk fulgte de drømmene sine og hjelper nå mennesker med å senke skuldre, både kroppslig og mentalt.
I tilegg til floating tilbyr Five Senses kroppsmassasje, hudpleie, spabehandlinger
https://fivesenses.pl/
Foto: Emi Karpowicz ( Five Senses)


For mer inspirasjon av pomorskie området ta en titt på http://ww.pomorskie-prestige.eu/   

som la opp turen. Neste blogginnlegg som kommer i mai, blir også fra min rundreise i pomorskie regionen.