Cinque Terre blir aldri feil!

Jeg har nylig kommet hjem fra fantastiske dager i Italia. Dette var min første tur som reiseleder, men ikke min første tur til Lucca og Cinque Terre. Heldagtur til Cinque Terre var en av flere fantastiske opplevelser som sto på programmet. For en dag det ble.

De 5 små vakre byene som ligger i havgapet rett nord/vest for La Spezia er en opplevelse. Området er utrolig vakkert og står oppført på UNESCO`s verdensarvliste. Det er et imponerende syn å se de små landsbyene som klamrer seg fast i fjellsiden. Landsbyene består av Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore.

Planen var at vi skulle kjøre egen buss fra Lucca til Portovenere som tar ca 1 t 25 min. Herfra skulle vi ta båt til Monterosso som tar ca. 1 t 15 min. Fergebilletter skulle vi kjøpe på kaien. Enveis billett med båten koster 18 €. Isteden ble det forandringer i planene da båtene ikke gikk, grunnet for høye bølger, så vi bestemte oss for å omdirigere bussen til stasjonen i La Spezia og ta tog derfra, noe som gikk smertefritt.

Togene går 3/4 ganger i timen og jeg anbefaler å kjøpe Cinque Terre Card som gir deg muligheten til å besøke de sjarmerende byene som du vil, uten å måtte kjøpe billett hver gang. Billetten inkluderer også nasjonalparkavgift, hvis du ønsker å gå vandreturen mellom byene.
Husk å stemple billetten før du går ombord i toget og sørg for å møte opp i god tid. Det er mye mennesker på perrongen.

Selv tok jeg med noen fra gruppa som ønsket å gå fottur fra Monterosso til Vernazza. Denne turen tok 1 1 /2 time. En særdeles vakker tur med spektakulær utsikt, smale stier og frodige åser. Ruten starter ved togstasjonen i Monterosso. Derfra gikk vi i retning den lille tunnelen, forbi den vakre stranden som ligger på høyre side. Monterosso er en av de største kystlandsbyene i Cinque Terre. Denne landsbyen er den eneste av de som har en stor flott sandstrand med nok av solsenger.
Stigningen det første stykket fra Monterosso var bratt, smalt og steinete. Jeg anbefaler ikke å gå turen hvis du er dårlig til beins eller har andre utfordringer. Vi møtte noen som absolutt ikke burde ha gått den turen.

Turen til Vernazza var fantastisk. De frodige skråningene, naturen og utsiktspunktene fra klippene var spektakulær. Olivenlunder, sitrontrær klamret seg til de stupbratte skråningene likeledes små rustikke vingårder, hvor flere sto å jobbet. Stien og stein trappene ned til Vernazza var bratt, men særdeles vakker med Vernazza i det fjerne.

Dette er hva du bør ha med, hvis du velger å ta en vandretur i Cinque Terre .
-Gode solide joggesko, ikke sandaler!
-Badetøy, et bad når du er fremme anbefales.
-Skift av klær, du blir svett!
-En liten ryggsekk med vann
-Kontanter til nasjonalpark avgift, hvis du ikke kjøpte det sammen togbilletten) Anbefaler å kjøpe Cinque Terre Card, hvor alt er inkludert.

Etter en fantastisk fottur, var det utrolig koslig å komme ned til de smale smugene i Vernazza. Vi var helt klare for et forfriskende bad, tørre rene klær og en herlig lunsj.
Neste Cinque Terre tur vil jeg gå hele veien til Riomaggiore!
Frister det å bli med Reiseperler på tur til Italia? Første tur ble en suksess! Italiamo og Reiseperler planlegger mange flotter turer fremover.
Følg med!

Annonse: Gruppeturen var arrangert av https://italiamo.no/