Aosta Alpenes Roma!

Besøker du Aosta dalen i Italia er det et must å besøke byen Aosta (Citta D`Aosta).
Byen kalles Alpenes Roma og jeg skjønner godt hvorfor etter å besøkt denne flotte byen, som er Aosta dalens største by og hovedstad i regionen. Byen er en gammel romersk by og bør oppleves. Kanskje du vil ta en overnatting her også! Sørg ihverfall for å oppleve byen til fots og kanskje sammen med en guide som jeg gjorde. Det første som slo meg er hvor mange vakre romerske monumenter og ruiner det var overalt. Byen har også et godt bevart kloster samt ruiner av et teater og forum.

Bykjernen i Aosta er en italiensk drøm, omgitt av vakre ville fjell og spektakulær natur. Hyggelige butikker ligger på rekke og rad likeledes koslige restauranter.

Jeg var så heldig å få oppleve julemarkedet i byen og det var ikke vanskelig å komme i julestemning. De små bodene bugnet over med fantastiske oster, skinker, lokale viner og pølser. For dere som ikke vet så kommer osten Fontina fra dette området. Det er en fjellost som blir brukt mye til Fondue og er faktisk Val d’Aosta’s mest berømte ost. En typisk rett er også Bistecca alla Valdostana som inneholder skinke, fontinaost og panert kotelett, hvor alt er stekt. Det produseres også mye lette kvalitets viner i Aostadalen da mikroklimaet gir førsteklasses druer som passer fint til Polenta, Carbonara eller skinke.

Tar du turen til Aosta anbefaler jeg dere å besøke Roma Theatre, Criptoportico forense, Piazza Emilie Chanoux samt SantOrso.
Byen ligger midt i Aostadalen, kun 110 km fra Torino og 145 km fra Geneve

Invitert tur Aosta dalen