Courmayeur en stilfull perle!

Hvis du er glad i Italia, fantastisk natur, skikjøring eller fotturer.  Da bør du ta turen til Courmayer !
Foto: Hotel Chalet Svizzero

Courmayeur er en sjarmerende ikke minst en stilfull alpeby i regionen Aostadalen som ligger på den nordlige grensen til Sveits og Frankrike. Byen ligger 1224 moh. ved foten av Mont Blanc som er Vest-Europas høyeste fjell med sine 4 808,73 moh. Mont Blanc ligger i de franske Alpene, på grensen mot Italia og nær grensen til Sveits.

Det er ikke vanskelig å bli sjarmert av Courmayer. Her finner du brosteinsbelagte gater, lekre butikker, koselige restauranter samt barer og cafeer rundt ethvert hjørne. Jeg legger fort merke til alle de flotte sportsbutikkene, når jeg rusler gatelangs i byen som fortsatt ligger i dvale. Om kort tid starter skisesongene for fullt og da kommer det til å bli rene catwalken når Italienerne inntar byen. Jeg vet, fordi jeg har besøkt byen og skiområdet tidligere. Da bodde jeg i Chamonix og tok bussen over til Courmayeur for å kjøre på ski, samt for å spise en herlig lunsj.

Byen er ikke stor, men den oser av alpe sjarm og byen er omringet av ville fjell og spektakulær natur. Gatene er bilfrie og overalt finner en hyggelige steder å bo. Selv bodde jeg på Hotel Svizzero som er et familie drevet sted. Hotellet lå kun 400 meter fra den historiske sentrum og skiheisene i Courmayeur. Hotellet var sjarmerende i rustikk og landelig stil.

Uteområdet var vakkert pyntet til jul i tillegg hadde de et sjarmerende jacuzzi med fantastisk utsikt over Mont Blanc. Alle måltider som ble servert var førsteklasses likeledes var servicen.

Courmayeur har 18 heiser, 11 blå bakker, 17 røde bakker og 5 svarte bakker. Dette er stedet for deg som elsker alpinkjøring, toppturer, langrenn, spa, heliski og klatring. Courmayeur er Aostadalens eldste skidestinasjon og her finner du alt fra de enkleste bakker til svarte løyper. Deres store stolthet er perfekte preparerte bakker, noe jeg husker fra den gang jeg kjørte her. Jeg anbefaler også lange lunsjer i bakken. Unike matopplevelser venter også på deg!
Besøker du Courmayeur må du du få med deg Skyway Monte Bianco som er en luftig og uforglemmelig opplevelse. Tar du Monte Bianco-heisen opp til Punta Helbronner på 3462 moh, er det ingen enkel vei ned og skikjøring ned er kun for de mest rutinerte skikjørerne. Jeg anbefaler uansett å ta turen opp og gondolen ned igjen. Gondolen roterer 360 grader så utsikten er formidabel selv i skiftende vær. Velger man å ikke være med helt opp så er Rifugo Torino en mellomstasjon hvor du kan spise deilig lunsj eller du kan sitte ute å beundre utsikten. Selv ble jeg med helt opp og jeg legger ikke skjul på at jeg ble først veldig svimmel grunnet høyden.
Svimmel eller ei utsikten til selveste Mont Blanc er formidabel. Fra utsiktspunktet kan du også se Monte Rosa, Monte Cervino og Aiguille du Midi.

Hvordan komme seg til Courmayeur?
Jeg fløy til Torino med Lufthansa via München. Ellers kan du fly til Geneve, Milano og videre kjøre bil derfra. Courmayeur har bra forbindelser med nord-vest Italia. Som jeg nevnte tidligere så kan du også kombinere å bo i Chamonix og kjøre Mont Blanc tunnelen som er koblet til Courmayeur.

Invitert tur/ pressetur Aosta Valley