Herregårds idyll!

Annonse
Drømmer du om å besøke en koselig herregård i Sverige? Da må du ta turen til Tofta Herregård
Jeg besøkte dette herskapelige stedet rett før jul og det var som å komme til en annen tidsalder. Herregården ligger nær sjøen i naturskjønne omgivelser mellom Marstrand og Kungälv, kun en halvtime fra Gøteborg.
Foto: Tofta Herregård

Herregården som stammer fra 1400-tallet er viden kjent for sin sjarm. Det var ikke vanskelig å skjønne i det jeg kjører opp den koselige veien som fører opp til herregården. Den åpne sletten og rammen foran herregården var nærmest som et malerisk skue. Bakken er dekket av rim, de vakre frosne stråene langs veien omkranser sletten med en flokk hester som nyter det gode liv.

Tofta Herregård har en lang og rik historie. Herregården med historie tilbake til 1400-tallet og hovedbygningen har status som kulturminne og vært i drift siden 1700-tallet. Det er et imponerende bygg ikke minst veldig koselig. Huset har beholdt sin opprinnelige sjarm og stil gjennom alle disse årene. Det var som om jeg var en del av stedets historie da jeg vandret rundt i den majestetiske bygningen. Koselige stuer med vakre detaljer, lysekroner hengende fra taket, bedårende smårutede vinduer som slipper inn et vakkert lys, imponerende marmorpeiser og kakelovnene plassert så og si overalt. Flere av møblene og tapeter er orginale.
Tofta Herrgård drives av hyggelige Karen og Petter Karlander. Herregården er Petter Karlander sitt barndomshjem og Karen er norsk.

 

Maten på Tofta Herregård er førsteklasses. Stedet er kjent for sine gourmeretter som er laget av sesongpregede lokale råvarer.
Foto: Tofta Herregård

Tofta Herrgård ligger særdeles vakkert til. Nærheten til havet og den nydelige naturen rundt gir gode muligheter for avkobling og ro. Her er det bare å slappe av, nyte stillheten og senke skuldrene.
Herregården tilbyr 18 hotellrom fordelt på Smedjan som var bygget i 2007 og Verkstan som var bygget i 2022 og som ligger like i nærheten av hovedbygningen.
En deilig badstue med tilgang til utendørs badestamper er siste tilskudd på stedet og var ekstra deilig å benytte seg av etter en lang dag. Stedet har også en 18- hulls golfbane som ligger i nærheten av herregården. Liker du å ri, så har Stall Tofta en egen rideskole og det er mulighet for turridning på islandshester på gården. Tofta Retreat tilbyr også yoga og meditasjonsretreater. Dette ligger på baksiden av herskapshuset.
Foto : Tofta Herrgård

Å besøke Tofta Herregård rett før jul var utrolig koselig. Det satte oss alle i den rette julestemningen. I desembermåned serverer herregården et tradisjonelt svensk julebord og det var imponerende hvor mye god mat som ble servert. Ikke minst var servicen upåklagelig.
Tofta Herregård har også som tradisjon å arrangere et koselig julemarked i desember.


Ta turen til Tofta Herregård! Dette stedet er vidunderlig. Herregården har en vennlig og imøtekommende atmosfære. Besøkende vil føle seg hjemme fra første stund og for en stakket stund vil du føle deg litt adelig!

Invitert tur/Reklame : Vest-Sverige/Opplev Sverige