Svenske kafé perler!

Annonse
Lyst på tips til hyggelige bakerier og steder på svenskekysten?
Jeg besøkte nylig vakre Tofta Herregård og Klädesholmen
I forbindelse med dette besøket tok vi også turen innom noen svenske kafé perler som jeg tenker dere vil like å få tips om.

Lottas bak & Form
Ta turen innom Lottas Bak & Form. Et utrolig hyggelig surdeigsbakeri som ligger rett ved vannet i Bleket på Tjörn.
Foto: Lottas Bak & Form


Her kan du sitte både ute som inne og få servert smakfull hjemmelaget surdeigsbrød og bakverk laget av økologiske råvarer. Lottas Bak & Form er kjent for sitt surdeigsbrød og besøkende kommer langveis fra for å kjøpe dette gode brødet. Jeg anbefaler dere å bestille den populære vegetariske surdeigspizzaen med lokalprodusert topping, den smakte bare himmelsk godt.
Tenk dere å sitte på bryggekanten her en varm sommerdag?

Skåra Gårds Bageri
Skåra Gårds Bageri ligger mellom Kode og Marstrand i landlige og vakre omgivelser. Her bakes og serveres det flere typer brød, boller samt lunsj som er bra for både deg og miljøet. Ekte brødhåndtverk som er bakt etter tradisjonelle metoder med naturlig og økologiske ingredienser. I 2018 åpnet Petra bakeriet etter å ha bakt hjemme på sitt eget kjøkken i årevis.
I deres koslige orangeri kan du nyte en deilige lunsj eller deres ferske bakevarer. Jeg fikk servert deres syriske lunsjtallerken som smakte fantastisk godt. Ikke nok med at det er masse godt å spise, så kan du også kjøpe med deg et stort utvalg av deres fristelser.
Er du på tur i Sverige, ta turen innom denne koslige perlen.

Gunneboslott og Trädgårder.
Besøker dere Gøteborg må dere ta turen innom Gunneboslott og Trädgårder.
Slottet, hagen og området rundt er en oase og er fra slutten av 1700 tallet. Her har de grønnsakshager, urtehager samt fine turstier. Ønsker du omvisning på slottet er det mulig å bestille slottsomvisning på søndager mellom klokken 13:00 og 14:00 i perioden november til april.
Det finnes også en hyggelig liten butikk i nærheten av slottet som selger håndverk, blomster og delikatesser fra Gunnebo bakeri som ligger like i nærheten.
Høydepunktet for meg var julelunsjen som vi fikk servert på deres økologiske cafe og restaurant. En treretters lunsj avsluttet med et imponerende godtebord laget på deres eget bakeri.
Ta turen!


Invitert tur/Reklame : Vest-Sverige/Opplev Sverige